Revelion 2023: De ce nu este bine să te prindă noul an fără bani în buzunar. Superstiții pe care românii le respectă în noaptea de Revelion

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 sep 2023, 00:05

Se apropie Noul An cu pași repezi, iar românii încep să se pregătească din timp pentru această sărbătoare.

Sursa: https://pixabay.com/

Românii țin cu strictețe de tradițiile și obiceiurile la trecerea dintre ani, de aceea ei nu pășesc în noul an fără să aibe bani în buzunar.

De Revelion, se spune că nu este bine să treci în noul an fără să ai bani în buzunar, care este motivul acestei superstiții?

De ce nu este bine să treci în Noul An fără bani în buzunar

Se apropie Noul An cu pași repezi, iar românii încep să se pregătească din timp pentru această sărbătoare. Se zice că dacă îți dorești ca anul următor să fie unul prosper, este indicat să ai portofelul plin cu numerar și să nu începi anul cu datorii neplătite, altfel ați putea crea un precedent pentru

lunile următoare. În același timp, se spune că aurul și argintul prevestesc bogăția, de aceea este bine să deții asemenea bogății asupra ta în afară de banii din buzunare.

Citește și: Tradiții de Revelion 2023. Obiceiuri străvechi păstrate și astăzi: Plugușorul, Capra, umblatul cu Ursul și Sorcova

Se crede că cei pe care îi prinde Anul Nou cu buzunarele goale vor avea parte de probleme din punct de vedere financiar.

De asemenea, este bine să ai grâu în buzunare, pentru că acesta este un simbol al bogăției.

Alte tradiții în noaptea de Revelion

Pentru că românii sunt cunoscuți pentru superstițiile lor, iată încă o serie de tradiții și obiceiuri pe care este bine să le respecți de Revelion.

Tot pentru prosperitate, în această noapte, este bine să mănânci 12 boabe de struguri, iar la cumpăna dintre ani este bine să deții o haină sau un accesoriu de culoare roșie, astfel vei reuși să atragi energiile pozitive și să alungi problemele care te

înconjoară.

Poate părea că sărutul pe cineva la miezul nopții este o modalitate de a-ți arăta entuziasmul pentru noul an. Însă, se crede că dacă săruți pe cineva drag în timp ce sună ceasul la miezul nopții, acele sentimente vor continua în următoarele 12 luni.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, nu este bine să faci curățenie pentru că poți mătura sau spăla norocul. Nici măcar vasele nu ai voie să le speli.

O altă superstiție este să nu plângi la trecerea dintre ani pentru că vei fi trist tot anul și nu ai voie să dormi pentru că vei fi adormit în următorul an.

Citește și: Program TV Kanal D Revelion 2023. Ce poți urmări la Kanal D în noaptea dintre ani, dar și în prima zi din 2023

În noaptea de Revelion 2023, dar și pe 1 ianuarie nu se dau bani cu împrumut, pentru că se crede că cei care vor face acest lucru vor avea parte de datorii în anul ce vine și vor fi nevoiți să scoată banii din buzunar pe tot parcursul anului.

În prima zi din an nu este indicat să duci gunoiul. Deși pare un lucru cât se poate de banal, din bătrâni se spune că cei care fac acest lucru vor alunga belșugul din casa lor.

Totodată, pentru noroc atât pe plan personal, cât și profesional, se crede că oamenii ar trebui să mănânce pe 1 ianuarie boabe de mazăre, pentru că sunt și ele un simbol al bogăției, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă. 

Sursă: substantial.ro