LIVE UPDATE Ziua 308 de război în Ucraina. Rușii atacă ținte civile în Herson. Putin interzice exporturile de petrol către țările care impun plafonarea prețurilor

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 28 sep 2023, 00:50

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 308-a zi. Rusia și-a intensificat bombardamentele.

Miercuri, 2 decembrie, armata ucraineană a transmis că rușii au atacat civilii din Herson. În ultimele 24 de ore, forțele ruse au tras 33 de rachete asupra unor ținte civile  din oraș.

În plus, luptele s-au intensificat! Maternitatea unui spital din orașul Herson, din sudul Ucrainei, a fost lovită marți seară, 27 decembrie, de un bombardament rusesc, a anunțat biroul președintelui Ucrainei.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 307 de război în Ucraina. Rusia, ultimatum amenințător: ”Îndepliniți toate aceste condiții! Altfel, armata rusă va decide!” Kievul vrea summit pentru pace până la finalul lui februarie

Putin interzice exporturile de petrol către țările care impun plafonarea prețurilor

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat marți, 27 decembrie, un decret care interzice exporturile de petrol către țările care impun un plafon de preț pentru țițeiul rusesc.

Măsura, care vine ca răspuns la plafonul de 60 de dolari pe baril impus pentru țițeiul rusesc de către Uniunea Europeană, G-7 și Australia din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, va intra în vigoare la 1 februarie 2023, potrivit  AlJazeera.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson, în timp ce ajuta oamenii. A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

Rușii au bombardat orașul Oleșkî din sudul Ucrainei

Primarul din Oleșkî, Evhen Ryshchchuk, a anunțat că cel puțin un om a fost ucis și alte cinci persoane au fost rănite în urma unui bombardament rusesc în orașul Oleșkî, situat în sudul Ucrainei, pe malul estic al râului Nipru, vizavi de Herson.

„Ca urmare a bombardării orașului Oleșkî de către ocupanții (ruși), ferestrele unei clădiri înalte de apartamente înalte au fost spulberate. Din nefericire, cinci persoane au fost rănite și o persoană a fost ucisă ”, a precizat Ryshchchuk.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

Primarul a mai adăugat că, în afară de clădirea înaltă, chioșcurile din piața orașului au fost avariate de bombardament.

„Condoleanțele mele pentru rudele celui care a murit. Cinci persoane se află în spital, iar o femeie este, din păcate, în stare gravă. De asemenea, am primit informația că ocupanții au ocupat moara de vânt. Așa că nu știu ce se va întâmpla acum cu aprovizionarea cu pâine.

Cred că vom vedea. Vă rog să fiți atenți, nu putem ști sau prevedea în aceste zile când pot avea loc bombardamentele. Vă rugăm să rămâneți în siguranță”, a mai transmis Ryshchuk. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.