Românii adoră să petreacă, iar atunci când vine vorba de destinații pentru Revelion, majoritatea aleg Egiptul.
Egiptul este destinația preferată de români pentru Revelion 2023
Românilor le place să călătorească, mai ales în perioada Crăciunului și Revelionului. Ei aleg diverse țări, iar pachetele sunt cumpărate în mare parte de la agențiile de turism. Egiptul rămâne în preferințele acestora pentru sărbătorile de iarnă, iar în România aceștia aleg să plece la munte, printre cel mai mare grad de ocupare în stațiunile montane fiind Poiana Brașov.
De asemenea românii mai preferă să aleagă țări unde se pot practica sporturi de iarnă, precum: Bulgaria, Italia, Franța sau Elveția.
Citește și: Betleemul sărbătorește Crăciunul în timp ce turiștii se întorc!
Mii de români aleg să plece zilnic spre destinația care a ajuns să fie considerată de aceștia Grecia din nordul Africii, Egiptul. Faptul că vine cu prețuri foarte mici și servicii de calitate au făcut din Egipt destinația numărul 1 pentru români.
Potrivit agențiilor de turism din România, în Egipt, un cuplu plătește între 600-700 de euro și maximum 1.500 de euro pentru o săptămână la 5 stele, în timp ce în Turcia, pentru 4 stele trebuie să plătești de la 1.500-2.000
de euro în sus.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Vara, totuși, românii aleg destinațiile din zona Europei, precum Grecia, Cipru sau Bulgaria.
10 curiozități despre Egipt
Pentru că vacanțele pe litoralul românesc au crescut cu până la 25%, tot mai mulți români preferă să aleagă alte destinații precum Egiptul. Acesta este cunoscut pentru cea mai veche și mai lungă istorie dintre națiunile moderne.
Și astăzi se folosesc invențiile din Egiptul Anitc
Foarte multe dintre lucrurile pe care le folosim în viața de zi cu zi au fost inventate de către vechii egipteni.
Mumificarea naturală
Pentru că egiptenii obișnuiți nu își permiteau să apeleze la procesul scump de mumificare, oamenii de rând erau îngropați în cariere deschise, unde căldura și condițiile uscate ale deșertului le mumificau trupurile în mod natural.
Marea Piramidă a fost formată din milioane de blocuri
Marea Piramidă din Gizeh, singura minune antică pe care o mai putem admira în prezent, este realizată din 2.300.000 de blocuri individuale de piatră, fiecare cu o greutate de aproximativ 2.5 tone.
Femeile din Egipt își dădeau cu parfum pe cap
Se spune că femeile din Egipt nu foloseau parfumul pentru corp ci purtau pe cap conuri parfumate. Podoabele erau confecționate dintr-o ceară specială și pomădată, care se topea la temperaturi relativ scăzute, împrăștiind parfumul pe părul sau peruca purtătoarei.
Deși venerau pisicile, preferau câinii
Deși majoritatea cunoaștem că egiptenii venerau pisicile, totuși, ei preferau câinii ca animale de companie. Pisicile erau considerate multe prea pretențioase și speciale pentru a fi animalele de companie ale oamenilor obișnuiți.
Când țineau doliu, egiptenii își rădeau sprâncenele
Egiptenii își iubeau animalele de companie, iar când acestea mureau stăpânii lor sufereau, iar aceștia își smulgeau sau își rădeau sprâncenele, în semn de doliu.
Își mumificau animalele
Fiindcă îmbălsămările erau scumpe, un animal mumificat indica faptul că proprietarul său l-a considerat special. Iar cele mai multe dintre mumiile animalelor de companie erau îngropate alături de proprietari, în mormintele acestora.
Pentru a-și permite mumificarea lucrau o viață întreagă
Din tinerețe, egiptenii economiseau bani pentru ca, atunci când venea vremea, să își permită să fie mumificați.
Cartea Morților
Cartea Morților este o lucrare fundamentală a culturii egiptene antice și conține un text de foarte mare întindere: unele exemplare păstrate în role de papirus ating 40 de metri.
Formulele care se găseau în această carte îl ajutau pe cel decedat să ajungă în lumea de apoi.
Egiptenii au inventat calendarul
De-a lungul timpului, calendarul egiptean a fost modificat și adaptat doar de două ori: în secolul I î.e.n., când a fost elaborat calendarul iulian, și în 1582, când a fost stabilit calendarul gregorian (sub domnia Papei Grigore al XIII-lea).
Sursă: ziare.com