LIVE UPDATE Ziua 310 de război în Ucraina: Orașul Herson este bombardat fără încetare. Mai multe bombardamente au fost înregistrate în regiunea Belgorod

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 dec 2022, 15:09

LIVE UPDATE Ziua 310 de război în Ucraina: Armata ucraineană a doborât rachetele lansate asupra Kievului. Rusia sporește numărul soldaților, în încercarea de a cuceri Bahmut

Sursa: Facebook

În a 310-a zi de război, Statele Unite ale Americii ar putea să trimită în Ucraina un nou ajutor militar care constă în blindate Bradley. Alarmele aeriene s-au auzit în Kiev în primele ore, după ce un val de drone a lovit Capitala Ucrainei.

UPDATE ORA 15:00. Președintele Chinei și Vladimir Putin au purtat o nouă discuție

Președintele Chinei și cel al Rusiei au purtat un nou dialog astăzi despre dorința ambelor părți de a coordona domeniul afacerilor internaționale, relatează presa Chinei.

De asemenea, președintele Chinei a spus că, în ceea ce privește războiul din Ucraina, va continua să își mențină „poziția obiectivă și corectă”.

UPDATE ORA 14:00. Orașul Herson este bombardat fără încetare

Armata rusă continuă să bombardeze orașul Herson. În decursul zilei de astăzi, au fost folosite peste 80 de rachete de către armata invadatoare.

„Inamicul a atacat orașul Herson de 27 de ori. Obuzele inamice au lovit un magazin, instalații de infrastructură esențială, întreprinderi industriale, clădiri private și de apartamente”, a transmis șeful administrației militare regionale.

UPDATE ORA 12:30. Mai multe bombardamente au fost înregistrate în regiunea Belgorod

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, regiune rusească, a raportat mai multe bombardamente în decursul zilei de astăzi.

„Districtul urban Shebekinsky a fost ținta unor tiruri. Nu s-au înregistrat victime. Există o lovitură de obuz pe terenul unei întreprinderi industriale- ferestrele sunt sparte, gardul este deteriorat.

Toate serviciile de urgență se află la fața locului”, a transmis acesta prin intermediul unui mesaj postat pe Telegram.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:30. Statele Unite ale Americii vorbesc din nou despre sprijinul oferit Ucrainei

Bridget A Brink, ambasadorul Americii la Kiev, a spus că SUA vor continua să ajute Ucraina: „Poporul american vede tot ceea ce sunteți dispuși să sacrificați în lupta pentru libertate și pentru țara voastră.(...) Vreau să vă asigur că angajamentul nostru față de Ucraina este de neclintit. Vom continua să fim alături de voi ca parteneri și prieteni și în 2023.

Și vă doresc un An Nou pașnic și victorios”.

UPDATE ORA 10:00. Zelenski susține că Rusia va încerca să pună mâna pe Donețk

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a afirmat faptul că „inamicul nu a abandonat ideea nebună de a captura regiunea Donețk. Acum, rușii și-au stabilit misiunea de a captura regiunea înainte de Anul Nou”.

De asemenea, Zelenski a mai punctat că cea mai mare parte a Ucrainei se confruntă cu pene de curent, cele mai afectate zone fiind: Kiev, Liov, Odesa și în Herson.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina crede că Belarus se vrea a fi implicat în război

După ce o bucată de rachetă a căzut în Belarus, Ucraina susține că „nu exclude o provocare deliberată” din partea Rusiei, cu scopul de „a implica Belarus în război”.

„Partea ucraineană nu exclude o provocare deliberată a statului terorist rus, care a calculat o astfel de rută pentru rachetele sale de croazieră pentru a provoca interceptarea lor în spaţiul aerian de deasupra teritoriului Belarus", a spus Ministerul Apărării de la Kiev.

UPDATE ORA 08:00. Rusia sporește arsenalul de război pentru a cuceri orașul Bahmut

Conform armatei ucrainene, Rusia a început să redirecționeze resursele cele mai importante pe care le are spre Bahmut, pentru a reuși să cucerească orașul.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

„Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat pe direcția Bahmut. În jurul Bahmutului, apărătorii Ucrainei rezistă până la 20 de atacuri zilnice ale inamicului, care atacă în mod constant pozițiile trupelor noastre sub acoperirea focului de artilerie.

Pentru a concentra focul de artilerie în jurul Bahmut, inamicul a redus în mod deliberat numărul de atacuri asupra pozițiilor trupelor noastre în direcțiile Herson și Zaporojie în ultimele săptămâni, muniția fiind livrată în direcțiile Bahmut și Lîman”, a spus Oleksii Hromov, adjunctul șefului principalului directorat operațional al Statului Major General.