Este încă la modă să ai piercing în limbă, dar au apus vremurile în care trebuia să te expui la riscuri și să îl faci acasă, singur. Astăzi, există o mulțime de saloane, unde profesioniștii se ocupă de această procedură.
Dacă ești hotărât să optezi pentru un piercing in limba, informează-te complet înainte de a te programa la salon. Iată, în continuare, care sunt lucrurile pe care specialiștii consideră că e obligatoriu să le știi.
Piercingul în limbă nu este pentru absolut toată lumea: atenție la situațiile contraindicate
Există situații în care, în mod obiectiv, nu este recomandat piercingul în limbă. Persoanele care au limba prea scurtă, care au o venă situată chiar sub centrul limbii sau care suferă de anumite afecțiuni medicale, precum paralizii și parestezii, ar trebui să renunțe la idee. Într-un salon profesionist, experții vor discuta cu tine despre istoricul medical și îți vor prezenta avantajele, dezavantajele, dar și riscurile la care te poți expune dacă optezi pentru această procedură. În cele mai multe dintre cazuri, persoanele care nu pot să își facă piercing în limbă, optează pentru o altă zonă a corpului: ureche, buric – de exemplu. Există opțiuni variate, pentru fiecare situație în parte. La modă în ultimii ani a devenit piercingul intim, extrem de discret, dar mai există și alte noi categorii, precum piercingul dermal – care se bucură de multă popularitate.
Timpul complet de vindecare este de aproximativ opt săptămâni după aplicarea piercingului
Timpul de vindecare, în urma unui piercing, diferă în funcție de tipul de organism, zona de aplicare, dar și modul în care au fost respectate regulile de îngrijire. În cele mai bune cazuri, vorbim despre 2 – 4 săptămâni, sau chiar 8 săptămâni pentru o vindecare completă. Vestea bună e că piercingul de acest tip este foarte discret și încă reprezintă o modalitate deosebită de a-ți pune în valoare stilul neconvențional. În primele zile de după aplicare, este normal să apară un mic disconfort, atât în timpul vorbirii, cât și în timpul consumului de alimente. Atenție, însă, la inflamațiile excesive, sângerări, durere accentuată. Dacă vei sesiza orice simptomatologie alarmantă, nu încerca să gestionezi situația acasă, cere ajutorul. Este indicat să contactezi atât personalul salonului, cât și personalul medical, în funcție de gravitatea cazului.
Atenție deosebită la salonul pe care îl alegi, fie pentru piercing sprânceană, fie pentru piercing limbă
Nu contează dacă optezi pentru piercing sprânceană, nas, ureche, limbă, dermal sau pentru un tatuaj. În aceeași măsură, este foarte important să alegi – cu maximă atenție – salonul unde vei beneficia de procedură. Asigură-te că sunt respectate condițiile de igienizare și sterilizare, că profesioniștii au răbdare, sunt pregătiți, comunică și îți oferă confort. Nu este normal să fii speriat atunci când îți faci un piercing într-un salon profesionist. Echipa trebuie să îți ofere ghidaj, explicații, dar și suport moral. Atunci când te lași pe mâini bune, te vei simți în siguranță.
Un exemplu de salon este Inkstar.ro. Acest mediu profesionist vine în întâmpinarea ta cu personal extrem de bine pregătit, prietenos și răbdător. În plus, toate regulile de igienă sunt respectate, iar review-urile clienților sunt extrem de bune. Inkstar.ro se află în București, aproape de Centru Vechi, Universitate și Unirii. Experiența lor este dovedită: merită să îi alegi cu încredere!