Lift prăbușit la Spitalul Județean din Brăila. Câte persoane se aflau înăuntru și care este starea victimelor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 oct 2023, 00:30

Lift prăbușit la Spitalul Județean din Brăila. Câte persoane se aflau înăuntru și care este starea victimelor

Sursa: PixaBay

Liftul de la Spitalul Județean din Brăila s-a prăbușit. Mai multe persoane erau înăuntru, iar o anchetă a fost deschisă de poliție.

Liftul de la Spitalul Județean din Brăila s-a prăbușit în gol, în timp ce două persoane erau înăuntru. Acesta s-a blocat, după care a căzut la subsol.

Liftul de la Spitalul Județean din Brăila s-a prăbușit în gol

Joi, 29 decembrie, patru persoane au trăit o sperietură soră cu moartea, după ce liftul în care se aflau s-a prăbușit în gol.

Acestea se aflau în lift când s-a blocat, după care s-a prăbușit de la etajul trei la subsol.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, conform IPJ Brăila, timp în care conducerea spitalului și poliția au deschis anchete, pentru a se stabili cu exactitate cauzele incidentului.

„Astăzi, 30 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 29.12.2022,

în incinta unui spital de pe raza municipiului Brăila ar fi avut loc un accident de lift. Din primele cercetări, se pare că la data de 29 decembrie, în jurul orei 14:30, cu ocazia folosirii unui lift, patru persoane ce se aflau în interior ar fi căzut cu acesta în gol de la etajul 3 la subsol.

Citește și: Motivul pentru care milionarul Doru Morcovescu, cel care deținea un important hotel din Ploiești, s-a spânzurat. Fiica acestuia a făcut mai multe precizări: „Momentul de slăbiciune”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a două dintre persoanele aflate în lift, respectiv a două femei în vârstă de 46 și 49 de ani, ce au necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea masurilor legale de securitate și sănătate”, a transmis Poliția Municipiului Brăila.

Un copil de patru ani a murit, după ce a ajuns la stomatolog

În urmă cu doar câteva zile, s-a decis trimiterea în judecată a unui medic și a administratorilor unei clinici stomatologice din Pitești, după ce, la începutul anului 2020, un copil de patru ani a murit în urma unei anestezii generale.

Copilul a mers la stomatolog pentru a rezolva o problemă medicală, fără ca nimeni să știe că acesta urmează să nu se mai întoarcă viu.

Tragedia a avut loc din cauza personalului medical, în urma anchetei reieșind faptul că unitatea medicală nu avea instrumentalul medical necesar unei monitorizări sau a unei resuscitări, conform normelor de specialitate.

Citește și: Alexia, fata din Pașcani ale cărei brațe au fost replantate, se întoarce acasă. După o operație de 20 de ore și două săptămâni în spital, adolescenta revine în familie

Potrivit agerpres.ro, copilul a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, transportat de la spitalul din Pitești la Grigore Alexandrescu, în Capitală, dar, după două zile, a decedat.