Turcia a implementat o taxă turistică pentru vizitatori. Începând cu 1 ianuarie 2023, turiștii vor plăti mai mult

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 oct 2023, 04:40

Turcia a implementat o taxă turistică pentru vizitatori

Sursa: Unsplash

Turcia a introdus o taxă turistică pentru cei ce doresc să viziteze țara.

De la data de 1 ianuarie 2023, pasionații de călătorii vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară pentru a vizita Turcia.

Citește și: Program TV „Infidelul”. Vezi online live episodul 44, subtitrat în limba română VIDEO. Derin, din nou în vizorul poliției

Turcia a implementat o taxă turistică

De la 1 ianuarie 2023, Turcia a anunțat o nouă taxă pentru cei ce își doresc să le viziteze țara.

Taxa turistică prevede ca vizitatorii să plătească o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri, sate turistice, pensiuni, dar și pentru circuitele organizate de agențiile turistice.

Există totuși câteva persoane ce nu vor trebui să plătească această taxă suplimentară de 2%. Angajații misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale cu statut diplomatic vor fi scutiți de această taxă turistică.

Taxa turistică pe care vizitatorii o vor plăti începând cu 1 ianuarie 2023 a fost adoptată încă din anul 2019, însă din cauza pandemiei de coronavirus, aplicarea ei a fost amânată.

Reprezentanții sectorului de turism din Turcia nu au fost de acord cu implementarea acestei taxe turistice deoarece aceștia consideră că aceasta ar afecta poziția competitivă a țării, comparativ cu alte destinații turistice, din moment ce Turcia nu a implementat o astfel de taxă până în prezent.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Petrolul și acțiunile turcești au fost câștigătoarele bursei 2022!

Numărul străinilor ce au ales Turcia pentru vacanță

În luna iunie a anului 2022, numărul turiștilor străini ce au decis să viziteze Turcia a crescut cu 115%, ceea ce înseamnă că peste 1,47 de milioane de oameni au ales să viziteze acest loc.

Peste 126.507 de turiști din Germania au vizitat Turcia în primele 5 luni ale anului trecut, urmați fiind de cei 117.169 de oameni din Rusia,  99.115 din Iran, 96.604 din Statele Unite și 59.901 de vizitatori din Regatul Unit.

Istanbul este un oraș unic, cu care cei din Turcia se mândresc deoarece acesta este aflat pe două continente, Europa și Asia. Acest loc este unul des vizitat de turiști, aceștia fiind fascinați de cultura, arta și istoria orașului, însă sunt și multe cazuri în care Grand Bazaar atrage mai mulți pasionați de cumpărături.

Citește și: Program TV „Totul pentru familia mea”. Vezi online live episodul 30, subtitrat în limba română VIDEO. Suzan plănuiește să se răzbune pe Akif Atakul

Surse: g4media.ro, adevarul.ro, euronews.ro

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.