Cutremur, în primele zile ale anului. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Autor: Alina Petre
Actualizat: 03 oct 2023, 04:55

Cutremur, în primele zile ale anului

Un cutremur s-a înregistrat marți, chiar în primele zile ale anului 2023, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în Ucraina și a înregistrat magnitudinea de ml 3.8, la adâncimea de 11km. 

Citește și: 18 ani de la cutremurul din Oceanul Indian din 2004. Ce pagube a creat seismul submarin cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter

Cutremur, în primele zile ale anului

Un cutremur s-a înregistrat marți, chiar în primele zile ale anului 2023, în Ucraina. Seismul s-a produs în apropierea României.

La ora 15:28:39 (ora locală a României), un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 11km s-a produs în Ucraina.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 128km SV de Ivano-Frankivsk, 147km NE de Debrecen, 148km E de Kosice, 173km NE de Oradea, 176km S de Lviv, 178km N de Cluj-Napoca, 180km E de Miskolc, 204km V de Chernivtsi, 207km SE de Rzeszow, 221km SV de Ternopil.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Situație dramatică în Ucraina după invazia rușilor

Ucraina se afla în a 314 zi de război și se pare că lucrurile nu se vor schimba prea curând.

Rușii continuă să bombardeze orașele din Ucraina. Luni, 2 ianuarie, armata ucraineană a anunțat că forțele ruse au tras de 224 de ori în direcția orașului Bahmut, din regiunea Donețk, în 24 de ore.

Se pare că rușii au bombardat și regiunea Herson, unde o piață aglomerată din orașul Berislav a fost atacată. În acest timp, un atac al ucraineilor asupra oraşului Makiivka a făcut mai multe victime în rândul rușilor.

Ucraina a doborât aproape 500 de drone rusești începând din septembrie, a declarat marți la televiziunea națională, Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, transmite Ukrinform, citată de The Guardian.

De asemenea, în seara zilei de 2 ianuarie, rușii au atacat orașul Kramatorsk, din regiunea Donețk, potrivit primarului Alexander Goncharenko, care i-a îndemnat pe cetățeni să rămână în adăposturi, relatează Ukrainska Pravda.

”Kramatorsk este atacat. Stați în adăposturi, noaptea este agitată” a transmis oficialul. După miezul nopții, în oraș au avut loc întreruperi de urgență ale alimentării cu electricitate.

Citește și: Val de cutremure, în a doua zi de Crăciun, în România. Ce magnitudine au avut și unde s-au produs seismele