Regretatul Mitică Popescu va fi înmormântat astăzi. Slujba începe la ora 15:00

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 ian 2023, 13:03

Slujba începe la ora 15:00

Sursa: Twitter Libertatea/Stirea Zilei UK - colaj Kanal D

Regretatul actor Mitică Popescu, care a încetat din viață marți, la 86 de ani, va fi înmormântat astăzi, la ora 15:00

Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al lui Mitică Popescu a fost depus ieri în foaierul Teatrului Mic, unde a jucat mult timp de-a lungul carierei sale.

Mitică Popescu va fi înmormântat azi la ora 15:00

Astăzi, la ora 15:00, Mitică Popescu va fi condus de cei dragi lui pe ultimul său drum. Slujba de înmormântare va avea loc la Cimitirul Bellu.

Citește și: Sicriul cu trupul neînsuflețit al celebrului actor Mitică Popescu va fi depus astăzi în foaierul Teatrului Mic din Capitală. Când va avea loc slujba de înmormântare

Mitică Popescu a decedat marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti. 

Mitică Popescu a murit la 86 de ani 

Marele actor Mitică Popescu, care împlinise vârsta de 86 de ani pe 2 decembrie, se confrunta cu probleme de sănătate despre care a preferat să nu vorbească. El a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, la secția de Cardiologie în luna decembrie, la scurt timp după ce a mărturisit că frigul din locuință îi face probleme.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Ce pensie avea regretatul Mitică Popescu, după o viață dedicată domeniul artei teatrale: „Nu am ajuns la sapă de lemn”

Atunci, el le-a cerut medicilor să nu dea detalii despre starea de sănătate și despre problemele cu care se confruntă.

„Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri, e cam roșie, semn că bagă aer.

În plus, nici putere calorică nu mai are, nu se încălzește deloc în casă.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a

declarat Mitică Popescu.

Ultima dorința a actorului, înainte de a muri, era ca oamenii să devină din nou prieteni, ca înainte de pandemie și spera ca Dumnezeu să-l ajute să mai trăiască. 

„În primul rând îmi doresc să fiu sănătos şi îmi mai doresc ca oamenii, din simple cunoştinţe să redevină prieteni, ca înainte de pandemie, nenorocirea asta care s-a abătut asupra noastră.

Îmi pare rău că aceste momente dificile nu ne-au apropiat. Sper însă să devenim mai înţelepţi şi îmi doresc să se facă filme bune şi pentru noi. Mai sper să mă ajute Dumnezeu să trăiesc... cât vrea el. Pentru că, aşa cum se întâmplă şi în cazul talentului, totul e de la Dumnezeu” spunea Mitică Popescu, acum ceva timp