Cum poți închiria o mașină ușor în București?

Author: Alina Petre

Cu toate că România nu este întocmai recunoscută drept cea mai prietenoasă țară când vine vorba despre trafic și condițiile drumurilor, aceasta rămâne o țară destul de mare, unde transportul în comun nu este întotdeauna viabil, în special pentru distanțele mari, atât din orașe, cât și din afara acestora. Printre dificultățile impuse de programul autobuzelor, tramvaielor sau trenurilor, confortul (sau lipsa acestuia) și ușurința în deplasare, cea mai sigură și eficientă soluție pentru călătoriile în România rămâne închirierea unei mașini, în special pentru că nu vrei să pierzi în zadar timpul limitat pe care îl ai în vacanță.

Bucureștiul este cel mai mare oraș din România, servind timp de secole drept capitala țării. Orașul are de oferit o multitudine de obiective și activități interesante, de la muzee, săli de teatru și cinema, case memoriale, parcuri, activități recreative, cluburi, restaurante și cafenele, iar lista poate continua mult de acum încolo. Pe lângă toate aceste obiective, Bucureștiul este în sine un adevărat muzeu, cu străzi, clădiri și piațete care au fost martore la unele dintre cele mai importante și marcante momente din istoria României, care sunt dispersate pe toată suprafața orașului și chiar și în afara acestuia.

Și pentru că atunci când ești turist ar fi păcat să ratezi niște obiective must-see din considerente de distanță sau lipsa mijloacelor de deplasare, te încurajăm să alegi un serviciu de închiriere mașini în București dacă ai de gând să îl vizitezi și ai o listă lungă de obiective pe care vrei să le bifezi. Procesul este extrem de ușor, iar prețurile pentru închiriere sunt printre cele mai avantajoase din Uniunea Europeană.

Ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină în București?

În primul rând trebuie să știi să conduci și să deții un permis de conducere valabil. Majoritatea companiilor de Rent a Car impun clienților o vârstă minimă de 21 de ani și să fi deținut permisul de conducere de cel puțin un an. În funcție de companie tipul sau motorizarea mașinii, vârsta poate varia. Conducătorii cu vârsta sub 25 de ani vor fi supuși unei taxe suplimentare adresată exclusiv șoferilor tineri. Vârsta maximă admisă pentru închirierea autoturismelor pentru companiile din București este de 70 de ani pentru majoritatea operatorilor.

De ce beneficiezi atunci când închiriezi o mașină în București?

Majoritatea serviciilor de închiriere se află în zona aeroportului, fiind locul cu cel mai mare flux de clienți, iar anumiți comercianți permit ridicarea mașinilor doar din această locație, însă nu este o regulă.

Mare parte din companiile de închiriere îți oferă libertatea de a alege locul pentru preluarea și predarea mașinii, cât și intervalul orar pentru acestea, așa că ai garanția că beneficiezi de flexibilitate în vacanța ta. Majoritatea companiilor oferă în pachetele lor asigurarea de răspundere obligatorie și taxa pentru drumuri, însă în alte locuri acestea pot fi sub forma unor opțiuni suplimentare, nu întotdeauna obligatorii. Combustibilul este responsabilitatea ta, care trebuie să fie la același nivel din momentul primirii și la predare.

În funcție de tipul și construcția mașinii și, bineînțeles de nevoile tale, poți opta pentru opțiuni suplimentare precum suport pentru schiuri, portbagaj suplimentar, scaun pentru bebeluș sau copil și alte tipuri de asigurări sau opțiuni care sunt disponibile în momentul ridicării mașinii.  

Atât pentru siguranța ta, cât și a companiei de închiriere și a bunurilor acesteia, persoana care semnează contractul de închiriere trebuie să fie singura care conduce autoturismul, fără a înstrăina mașina. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.