Prognoza meteo ANM joi, 12 ianuarie 2023. Ninsori, ploi și temperaturi în ușoară scădere

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru joi, 12 ianuarie 2023 

Sursa: Pexels.com

Pentru ziua de joi, meteorologii anunță în continuare vreme mohorâtă și precipitații. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 12 ianuarie 2023.

Joi vom avea parte de o nouă zi cu vreme închisă, potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor. Sunt anunțate precipitații în mai toate zonele țării, iar temperaturile se vor afla în scădere ușoară. Cum va fi vremea la București? 

Prognoza meteo ANM joi, 12 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de joi aduce o răcire ușoară a vremii, dar chiar dacă temperaturile vor mai scădea, acestea se vor menține peste cele specifice pentru această perioadă din an.

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță maxime cuprinse între 0 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, dar și în Delta Dunării. Minimele din timpul nopții de joi spre vineri vor fi cuprinse între -3 și 4 grade. 

Vremea va fi mohorâtă joi, astfel că în timpul zilei vor fi precipitații mixte în Transilvania și Moldova, în aceste zone putând să se depună polei.

În zonele de munte va mai continua să ningă, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, la peste 1500 m fiind deja strat de zăpadă.

În restul țării, ziua de joi aduce un cer mai mult noros și ploi, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până joi dimineață, la ora 10:00, este în vigoare și o atenționare meteo de vreme rea. În partea de est și sud-est a țării vor fi precipitații moderate cantitativ și se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. 

Citește și: Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie

Vremea în București joi, 12 ianuarie 2023

La București, vremea va fi închisă în cursul zilei de joi și ceva mai rece față de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros și va ploua slab, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile vor fi în scădere, astfel că maximele se vor încadra între 5 și 6 grade. Noaptea de joi spre vineri aduce o minimă de 2 grade și un cer acoperit de nori. 

Vremea în Brașov joi, 12 ianuarie 2023

Meteorologii anunță că se va face mai frig la Brașov joi, 12 ianuarie 2023, maxima urcând doar până la 4 grade. Cerul va fi acoperit de nori întreaga zi și vor mai fi perioade cu ploaie. În timpul nopții se anunță precipitații mixte, astfel că pot să mai apară și fulguieli. Minima va fi de 2 grade, iar vântul va sufla slab și moderat.

La altitudini mai mari va continua să ningă.

Vremea în Constanța joi, 12 ianuarie 2023

Pe litoral se vor atinge cele mai ridicate temperaturi, astfel că joi, maxima din termometre se va situa în jurul valorii de 8 grade. Chiar dacă va fi mai cald decât în restul regiunilor țării, precipitațiile își vor face simțită prezența. Noaptea, minima va coborî până la 3 grade și sunt anunțate precipitații mixte. 

Citește și: Prognoza meteo ianuarie 2023. Cum va fi vremea în ianuarie și când sunt anunțate ninsori