Geaca e noul palton? Ce poartă bărbații în 2023

Author: Ana Filip
Actualizat: 16 ian 2023, 14:43

Dacă pentru femei achiziția unei piese vestimentare poate reprezenta o adevărată epopee, cu mai multe capitole și subcapitole, pentru bărbați treburile sunt mult mai simple datorită stilului de shopping practicat: impulsiv. Dacă observă o haină și le place cum arată, trebuie doar să o probeze și ...gata! Abia dacă partenera lor de viață apucă să pună în coș un obiect vestimentar, că bărbatul a achitat deja la casa de marcat.

Să fie atât de simplu? Da și nu! Da, poate fi, dar numai în cazul în care bărbatul știe exact ce haină dorește. Iar în sezonul rece cea mai dificilă alegere e cea dintre două obiecte vestimentare de sezon care fac, în principiu, același lucru, dar arată foarte diferit: Geacă vs. Palton?

Iată 4 motive pentru care, în 2023, geaca ar trebui să reprezinte prima alegere a bărbaților:

1. Este versatilă

Spre deosebire de palton, geaca scurtă sau lungă (parka) este o piesă vestimentară foarte versatilă, care poate fi folosită la orice ocazie. Dacă vorbim de un model elegant, cum e geaca de bărbați vândută de magazinul online MonarchForMen.ro, aceasta poate fi purtată cam la toate evenimentele publice și în orice împrejurare te-ar surprinde ziua. De exemplu, dacă dimineața mergi la birou, la amiază ai o întâlnire de afaceri și spre seară, după job, ieși la un restaurant sau într-un bar cu prietenii, sigur nu ai vrea să fi îmbrăcat cu un palton elegant! În astfel de cazuri e bine să fi cât mai comod și flexibil, iar o geacă e mereu alegerea potrivită.

2. Adaptabilă oricăror condiții meteo  

Vremea este foarte imprevizibilă, iar acest lucru se vede chiar în timpul acestei ierni, când, de-a lungul unei zile, pot să se succeadă mai multe anotimpuri. Astfel, dacă ploaia te surprinde într-un palton, e aproape obligatoriu să nu-ți fi uitat umbrela acasă, pe când, dacă ești îmbrăcat la geacă cu glugă, nu prea ai de ce să-ți faci griji! Treci ușor prin fiecare anotimp, în timp ce rămâi activ și te bucuri de viață.

3. Este confortabilă

Orice putem spune despre un palton, dar nu ca e foarte confortabil! Datorită texturii și materialului acesta tinde să fie destul de rigid și, dacă ești o persoană sportivă, care se mișcă destul de mult dintr-un loc în altul, un palton nu te va face să te simți confortabil de-al lungul întregii zile. Geaca, din contră, este mai maleabilă și se mișcă în concordanță cu inflexiunile corpului tău, fără să te incomodeze în niciun moment.

4. Este călduroasă

Dacă ești un bărbat friguros, nu ai nevoie de palton. Chiar dacă e făcut din lână sau cașmir, acesta nu va sta niciodată destul de „mulat” pe corp, astfel încât să-l izoleze eficient împotriva temperaturilor negative. De cealaltă parte, o geacă, indiferent de lungime, este aproape întotdeauna groasă și călduroasă și te va proteja pe dedesubt, chiar și în situația în care ai pe tine doar o cămașă.

Deși are multiple avantaje, alegerea unei geci casual sau formale poate să dea uneori bătăi de cap datorită croiului și a modelelor numeroase, tot mai atractive. Dar nu e nicio problemă! Ia-ți timp pentru o astfel de achiziție și fă alegerea cea mai bună!