Bisericile din țară au povești, stiluri și arhitecturi aparte, pe care românii se bucură să le descopere în liniște, iar acestea sunt 3 biserici din București ce merită vizitate.
Biserici din București pe care trebuie să le vizitezi
Românii aleg de multe ori ca în timpul liber pe care îl au să meargă să viziteze biserici din aproprierea casei sau chiar din întreaga țară, pentru a admira frumusețea acestora, dar și pentru a descoperi liniștea sufletească de care au nevoie și apropriere față de Dumnezeu. Acestea sunt 3 biserici din București ce merită vizitate.
Mănăstirea Chiajna
Mănăstirea Chiajna a fost construită de Alexandru Ipsilanti, între anii 1774-1782 și terminată de Nicolae Mavrogheni, între anii 1786-1790.
Mănăstirea Snagov
Mănăstirea Snagov este una aparte deoarece aceasta se află pe o insulă din partea de nord a lacului Snagov.
Se spune despre această mănăstire că este una dintre ultimele construite în perioada de domnie a lui Mircea cel Bătrân, iar aceasta este cunoscută deoarece aici s-a tipărit prima carte cu litere latinești din Țara Românească.Este un loc în care oamenii merg pentru a scăpa de gălăgia și agitația din oraș, fiind o parte a Bucureștiului mai liniștită, mănăstire fiind pe o insulă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Biserica Stavropoleos
Biserica Stavropoleos este situată în Centru Vechi, mai exact în inima Capitalei. Aceasta este o biserică în stil brâncovenesc, ce a fost construită în anul 1724 de către arhimandritul grec Ioanichie Stratonikeas, iar inițial, aceasta a fost construită ca o completare a hanului cu care se afla în curte.
La sfârșitul secolului XIX, hanul și anexele au fost demolate, singurul lucru ce a rămas în picioare fiind biserica, ce îi bucură și în prezent pe vizitatori prin stil și arhitectura unică.
Biserici din apropierea Capitalei pe care să le vizitezi
Mănăstirea Cernica
Mănăstirea Cernica este un loc sfânt ce a fost construit în perioada vornicului Cernica Izvoranul, zis Știrbei, mai exact în perioada anilor 1831-1842.
Acest lăcaș sfânt este locul în care multe personalități importante ale României au fost înmormântate, mai exact Gala Galaction, Ion Țuculescu, mitropolitul Nifon.Mănăstirea Pasărea
Mănăstirea Pasărea a fost ridicată la început de un grup de călugări, cu ajutorul credincioșilor din acea zonă. Prima biserică din Pasărea a fost una de lemn, ce s-a prăbușit la cutremurul din 1838.
În 1834, Sfântul Calinic a început reconstruirea bisericilor afectate de cutremur, prima ce a fost gata a fost biserica din cimitir, urmând ca biserica mare să fie ridicată.
În cadrul acelui lăcaș există și un muzeu ce este cuprins din două săli, în care se regăsesc valoroase colecții de icoane, cruci din materiale prețioase, evanghelii şi vechi cărți bisericești.
Sursa: Facebook Minunile Terrei, Curiozități din Lume Adunate , Facebook Sfânta Mânăstire Cernica , amfostacolo.ro