Prognoza meteo ANM marți, 17 ianuarie 2023. Vremea se încălzește, dar sunt anunțate precipitații

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru marți, 17 ianuarie 2023 

Sursa: freepik.com

Vremea se va încălzi din nou în cursul zilei de marți, astfel că maximele vor trece cu mult peste valorile normale pentru data din calendar. Iată prognoza meteo ANM pentru marți, 17 ianuarie 2023.

La nivelul întregii țări, ziua de marți aduce o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. Vor mai fi și precipitații, dar și zone în care vântul va sufla cu putere. Cum va fi vremea în București, dar și în restul regiunilor țării? 

Prognoza meteo ANM marți, 17 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va încălzi în cursul zilei de marți. Maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, aceste temperaturi fiind potrivite mai degrabă pentru o zi de primăvară. Minimele din noaptea de marți spre miercuri se vor încadra între 0 și 12 grade.

Meteorologii anunță că cerul va fi temporar noros în cursul zilei de marți, iar în jumătatea vestică a țării va mai continua să plouă.

Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20...25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp. 

În rest, precipitațiile își vor face apariția izolat. În zonele montane sunt anunțate precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în special în zona montană, iar în Carpații Meridionali și de Curbură se pot atinge viteze de până la 100-120 km/h și va fi viscol.

În aceste zone este în vigoare și un cod galben de vânt puternic, valabil până la ora 22:00.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În partea de sud a țării vor mai fi condiții de ceață. 

Pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă. 

Citește și: Prognoza meteo februarie 2023: Vom avea sau nu zăpadă în a doua lună a anului?

Vremea în București marți, 17 ianuarie 2023

La București, maximele vor urca până la 14-15 grade în cursul zilei de marți, valori mult mai mari decât ar fi normal pentru data din calendar. Cerul va fi temporar noros, iar seara și noaptea pot să mai apară ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. În noaptea de marți spre miercuri, minima din termometre va coborî până la 6-8 grade. Atmosfera va fi închisă, chiar dacă temperaturile se vor situa peste normalul perioadei. 

Vremea în Brașov marți, 17 ianuarie 2023

Vremea se încălzește și la Brașov, astfel că ziua de marți aduce o maximă de până la 9 grade. Vremea va fi mohorâtă, va ploua pe timpul zilei, iar la altitudini înalte va ninge. Vântul va sufla cu putere până spre seară. Noaptea, cerul va rămâne acoperit de nori și va mai continua să plouă și este anunțată o minimă de 3 grade.

Vremea în Constanța marți, 17 ianuarie 2023

Temperatura din termometre va urca destul de mult la Constanța, astfel că marți se va atinge o maximă de 14 grade. Se anunță vreme bună, cu nori și soare și o atmosferă plăcută. În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până la 9 grade. 

Citește și: Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie