Omul care dă viață lemnului! „Mâine dacă mor, știu că n-am făcut umbră pământului degeaba!” Aflați povestea impresionantă a ultimului meșter în lemn, care trăiește singur într-un sat pitoresc de munte!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 18 ian 2023, 14:33
asta-i romania Foto(4)

Mihai Ghita, moderatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns într-un sat de munte uitat de timp, unde locuiește ultimul meșter în lemn, Stoian Zenofe!

Echipa Asta-i România a ajuns într-un sat pitoresc de munte, acolo unde l-a întâlnit pe Stoian Zenofe, unul dintre ultimii meșteri în lemn ai țării noastre. O viață întreagă și a petrecut-o în micul atelierul de tâmplărie, unde și-a modelat sufletul precum bucățile de lemn care i-au trecut prin mâna.

Omul care da viață lemnului! Aflați povestea impresionantă a ultimului meșter în lemn

Astăzi meșterul a rămas singur cu sălbăticiunile într-un loc din care oamenii au plecat rând pe rând. Bătrânul are multe de povestit, dar oare cine să-l mai asculte. De curând, o echipa a emisiunii Asta-i România l-a vizitat pe meșterul Stoian Zenofe, pentru a-i descoperi povestea impresionantă de viață.

„Pot să spun că sunt un om împlinit, satisfăcut sufletește! Mâine dacă mor, știu că n-am făcut umbră pământului degeaba! Las ceva în urmă mea! Regret că trece timpul prea repede și îmbătrânesc! Și plecăm din lumea asta și nu

luăm nimic cu noi, decât rămâne în urmă noastră ceva! Mă gândesc că părăsesc lumea asta și mă despart de copii, de prieteni!”,
a spus meșterul Stoian Zenofe.

Pe vârful muntelui Teleleu, într-un cătun nins mărginit de jur împrejur de munți impunători și păduri dese, într-o după amiază cețoasă de iarnă, când frigul înțeapă nările, iar pe uliță nu se vede niciun om.

În tot acest peisaj de iarnă autentică, un om își poartă pașii pe potecă vieții, este vorba despre ultimul meșter în lemn din acest ținut uitat de timp.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Prima dragoste a fost familia, copiii și a două a două dragoste a fost meseria! Când întru în atelier parcă mă duc la Sfânta Biserica! Aici îmi găsesc liniștea! Mă reculeg! Și aici uit de toate necazurile și de văduvie și de singurătate și de tot!”, a spus meșterul cu ochii în lacrimi.

Citește și: Tineri și milionari! Povestea uluitoare a celui mai tânăr milionar din România, care la nici 40 de ani și-a construit un imperiu la marginea Brașovului! „Am mâncat o perioadă lungă pâine cu ulei”

Citește și: Casa din vis a devenit „acasă”! Marea dorință a celor cinci copii abandonați de mamă și crescuți cu greu de tată într-un adăpost improvizat s-a îndeplinit!