Cum să alegeți cele mai bune ghete pentru iarnă

Author: Alina Petre

Există câteva caracteristici importante de luat în considerare atunci când cumpărați cizme de iarnă pentru femei sau pentru bărbați, altele decât stilul și factorul „fashionista”. Da, aspectul unei ghete de damă din piele va juca un rol important în procesul de luare a deciziei, dar caracteristicile tehnice sunt la fel de importante.

Locul și momentul în care intenționați să purtați încălțăminte de damă sau bărbați de iarnă vor influența varietatea de caracteristici tehnice care vă pot atrage sau nu. După cum știm, iarna este, în general, mai rece decât restul anotimpurilor, în funcție de climatul în care locuiți, așa că un echipament adecvat este imperativ. Din cauza temperaturilor mai extreme, un echipament adecvat este esențial nu doar pentru confortul dvs. ci și pentru siguranța dvs. așa că asigurați-vă că alegeți perechea potrivită de cizme de iarnă cu ajutorul acestui ghid.

Valorile de temperatură pentru cizmele de iarnă sunt similare cu sistemele de evaluare a temperaturii pentru sacii de dormit, folosite mai mult ca un ghid. În timp ce cumpărați cizme de iarnă, clasificările de temperatură sunt o bună comparație dacă vă luptați să alegeți între mai multe modele.

La fel ca și în cazul sacilor de dormit, diferite cizme vor fi mai potrivite pentru diferite persoane și pentru diferite activități, din cauza mai multor factori, inclusiv sănătatea, activitatea, mediul înconjurător și chiar și pentru o simplă alegere a ciorapilor.

Țineți cont de tipul de utilizare pe care doriți să îl obțineți de la cizmele de iarnă prin acest ghid. Căutați o pereche de ghete de damă din piele ceva mai elegante doar pentru a le purta în oraș sau căutați ceva de purtat în timp ce vă plimbați prin pădurea plină de zăpadă? Dacă alegeți o pereche de cizme de iarnă pentru activități în care este posibil să transpirați mult din picioare, asigurați-vă că alegeți o șosetă de iarnă adecvată pentru a o purta împreună cu ea. (gândiți-vă la lână, nu la bumbac)

Există numeroase tipuri de căptușeli pentru cizmele de zăpadă, fie că sunt cizme de pac (în general căptușeli detașabile), au o căptușeală din shearling (care se găsește adesea în majoritatea cizmelor de iarnă la modă) sau materiale termice, cum ar fi Thinsulate. (Materiale termice în cizmele de iarnă fără căptușeală detașabilă.) Activitățile în aer liber, cum ar fi drumețiile sau snowshoeing într-o pereche de cizme de zăpadă cu căptușeală detașabilă (pac boots), sunt ideale. La sfârșitul zilei, căptușeala poate fi scoasă, uscată și reintrodusă pentru activitățile din ziua următoare.

Transpirabilitatea este un alt factor important atunci când cumpărați cizme de iarnă. Dacă picioarele transpiră, acestea sunt umede și dacă această umezeală dintr-o pereched de ghete de damă din piele nu are unde să se refugieze, veți rămâne cu un picior rece. În unele medii, alegerea corectă a ciorapilor poate fi diferența dintre un picior umed și unul uscat și vă poate salva de la degerături, ceea ce, evident, ar pune un impediment în activitățile dvs. în aer liber.

Cele mai multe cizme sunt fabricate cu o combinație de materiale, fie că este vorba de piele, nailon sau GORE-TEX, iar odată cu diferitele materiale vin și proprietăți diferite.

Cizmele GORE-TEX sunt cunoscute pentru caracteristicile lor impermeabile și respirabile, ceea ce le face să fie cele mai bine vândute și o alegere bună pentru toate tipurile de încălțăminte. În general, fețele și accentele din nailon sunt mai respirabile, dar pot fi mai puțin impermeabile și pot necesita un strat impermeabil (PU, DWR etc.).

Opusul este valabil pentru cizmele din piele; acestea sunt impermeabile, dar nu la fel de respirabile.

Pentru cei care au picioarele mai predispuse la transpirație, o cizmă de iarnă GORE-TEX cu caracteristici respirabile adecvate vă va ajuta să rămâneți confortabil și uscat pe durata activităților dumneavoastră. Alegerea ciorapilor va juca, de asemenea, un rol important în ceea ce privește mediul din interiorul cizmei tale de iarnă.

Dacă participați la activități de iarnă la temperaturi mai ridicate, o șosetă obișnuită din lână ar fi suficientă. Dacă sunteți o persoană cu picioarele mai transpirate și participați la activități la temperaturi mai scăzute, o căptușeală pentru șosete ar putea fi ideală, precum și o șosetă caldă, din lână. Căptușeala extrage umezeala și transpirația de pe picior, în timp ce șoseta de lână vă va menține piciorul cald.

Există cinci clasificări principale ale temperaturilor pentru cizmele de iarnă: de la 5°C la 10°C, de la 0°C la 20°C, de la -10°C la -25°C, de la -20°C la -40°C și de la -25°C și mai mult. Clasificarea temperaturii este orientativă, așa că, dacă știți că veți fi pe o vreme de -25°C, plătiți câțiva lei în plus pentru clasificarea de -30°C pentru a vă asigura că vă veți simți degetele mici de la picioare la sfârșitul aventurii de iarnă în acea pereche de ghete de damă din piele.

Cizmele de zăpadă cu rating de temperatură mai blândă vor fi izolate moderat (mai puțin de 400 de grame de izolație), ceea ce le face perfecte pentru activitățile de iarnă în care cel care le poartă va face multă mișcare.

Aventurierii care se îmbarcă în expediții de iarnă de mai multe zile sau cei care locuiesc în zone cu climă aspră de iarnă ar trebui să se uite la cizme care sunt puternic izolate (în jur de 400-600 de grame de izolație). Aceste modele pot include, de asemenea, caracteristici suplimentare pentru a-l proteja pe purtător de elemente, cum ar fi încălțăminte dama mai înaltă și/sau fețe de gheată.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.