4 lucruri interesante despre Salvator Dali. Au trecut 34 de ani de la moartea pictorului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 oct 2023, 01:40

Au trecut 34 de ani de la moartea pictorului

Sursa: Salvador Dalí

Salvator Dali sau Dali, așa cum este cunoscut, a fost un pictor popular pentru realizarea unui nou gen artistic, mai exact suprarealismul, iar acestea sunt câteva lucruri interesante despre marele pictor.

„Metamorfoza lui Narcis”, „Peisajul în apropiere de Figueras”, „Visul cauzat de zborul unei albine în jurul unei rodii o secundă înainte de trezire” sunt doar câteva picturi pentru care acesta este celebru, iar acestea sunt doar câteva lucruri interesante despre Salvator Dali.

Citește și: Uluitoarea poveste a artistei geniale cu sute de personalități

Salvator Dali și-a iubit extrem de mult soția

Salvator Dali a cunoscut-o pe rusoaica Elena Ivanovna Diakonova sau Gala, în anul 1929. Gala era cu 10 ani mai mare decât el și în perioada în care cei doi s-au cunoscut, aceasta era căsătorită cu poetul Paul Éluard. Gala și Paul au divorțat până la urmă, iar relația celor doi a putut să înceapă.

Gala a devenit punctul de echilibru a lui Dali, iar în anul 1934 cei doi s-au căsătorit, iar relația acestora a durat până când aceasta a murit, în anul 1982.

Familia lui Dali nu erau de acord cu relația dintre cei doi, însă cu toate acestea, Salvator Dali a adorat-o pe soția sa, numind-o adesea ,,sângele meu, oxigenul, îngerul echilibrului”.

Citește și: O galerie de arta, plina ochi in centrul capitalei! Cum a fost posibil?

Alte lucruri interesante despre Salvator Dali

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dali a fost un personaj de-a dreptul fascinant, iar de-a lungul carierei sale, oamenii au învățat lucruri interesante despre marele pictor.

Salvator Dali se credea reîncarnarea fratelui său. Cu nouă luni înainte de nașterea sa, fratele lui Dali, pe care îl chema tot Salvator, a decedat din cauza unei infecții stomacale. Pictorul semăna extrem de mult cu fratele său, iar părinții îi spuneau adesea că este o reîncarnare a fratelui său.

Când Dali avea vârsta de 5 ani, acesta a mers alături de familie la mormântul copilului, iar acesta le-ar fi spus părinților că este, într-adevăr, reîncarnarea fratelui său. „Eu m-am născut dublu, cu un frate în plus, pe care a trebuit să-l ucid ca să-mi ocup locul meu și ca să-mi obțin propriul meu drept la propria mea moarte.”, spunea Dali despre fratele său, potrivit anuntulvideo.ro.

Salvator Dali este cunoscut pentru mustața sa, de care avea mare grijă, lustruind-o adesea cu ceară. Acesta spunea mai mereu că mustața sa reprezintă antene cu care să poată capta semnalele extratereștrilor.

Un lucru mai puțin știut despre Dali este că acesta a fost ucenicul lui Pablo Picasso, cunoscutul pictor.

Excentricul artist a avut și alte pasiune pe lângă pictură, iar una dintre ele era să îi aducă sfârșitul.

În anul 1936, Dali a decis să țină o conferință la Expoziția Internațională Suprarealistă din Londra, îmbrăcat într-un costum antic de scafandru, izolat fonic. Acest lucru trebuia să îl exprime pe pictor, scufundându-se în adâncurile subconștientului. Însă costumul i-a dat bătăi de cap, iar acesta a început să se sufoce, dar publicul credea că acest lucru face parte din spectacol. Cu toate acestea, poetul David Gascoyne i-a sărit în ajutor și l-a salvat.

Citește și: Zici ca sunt fotografii dar nu este asa. Cine se ascunde in spatele acestor "minuni

Sursa: Facebook Salvador Dalídailyrenate.ro 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.