Ce trebuie să facem atunci când suntem atacați de câini ai străzii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 oct 2023, 04:00

Ce trebuie să facem atunci când suntem atacați de câini ai străzii

Sursa: Pexels.com

Zilele trecute a avut loc un incident la Lacul Morii, în care o femeie a fost mușcată și omorâtă de câțiva câini ai străzii, iar acestea sunt câteva sfaturi cu privire la ce trebuie să facem în cazul în care suntem atacați de câinii comunitari.

Ana Oros, o femeie de 44 de ani, și-a pierdut viața după ce a fost atacată de câini ai străzii. Iată câteva sfaturi de care să ținem cont dacă suntem atacați de câinii comunitari.

Citește și: Ana Oroș ar fi fost ucisă de câini de luptă, lăsați liberi pe stradă de către stăpâni. Dezvăluiri de ultimă oră făcute de un martor

Ce să facem dacă suntem atacați de câini ai străzii

Reprezentanții Autorității pentru Protecția Animalelor i-au avertizat pe bucureșteni că aceste cazuri se pot înmulți din cauza numărului crescut de câini comunitari. Iată câteva sfaturi pe care să le urmați în cazul în care vă întâlniți cu câini agresivi.

Câinii străzii sunt atrași de alegători, bicicliști, motocicliști, persoane în mișcare deoarece acestea le declanșează instinctul de vânătoare.

În cazul în care câinii agresivi vin spre voi, cel mai important sfat de care trebuie să ținem cont este să nu fugiți. „Câinii latră pentru a-și apăra teritoriul, pentru a determina persoana respectivă să plece de pe teritoriul lor, iar dacă persoana respectivă continuă să alerge, animalele consideră că lătratul a avut efect. Astfel, devin mai îndrăznețe, mai agresive și își vor urmări și ataca ținta. De aceea, cel mai important lucru este ca, atunci când suntem în preajma unor câini agresivi, să nu fugim niciodată“, a spus Cesar Millan, protagonistul unei emisiuni despre câini, potrivit spynews.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: ''A fost mâncată de vie!'' Noi detalii despre moartea Anei Oroș. Ce au văzut martorii la Lacul Morii

Profesionistul spune că în aceste situații este bine să evităm contactul vizual cu animalele agresive și să ne păstrăm calmul. Este bine să ne așezăm în lateral pentru a nu fi în totalitate în câmpul vizual al câinelui, iar dacă avem cu noi o geantă, un ghiozdan sau orice alt obiect este bine să îl luăm în brațe pentru a îi arăta că nu ne dorim teritoriul lui, ci doar pe cel în care ne aflăm.

Cum alergătorii sunt persoanele cele mai predispuse unui atac realizat de câini ai străzii, este important ca acestea să aibă un obiect în mână pe care să îl pună între ei și câine. În cazul în care acest lucru nu este posibil, alergătorii trebuie să îi de o mânecă de la hanorac sau tricou, iar în cazul în care câinele o mușcă, aceștia trebuie să încerce să dea articolul respectiv jos, să îl lase câinelui și să plece din zonă.

Puteți face același lucru și cu unul dintre pantofii pe care îi purtați sau cu o sticlă de apă.

Dacă o mușcătură este inevitabilă, atunci trebuie să vă protejați pieptul, gâtul și fața, iar pumnii să îi țineți strânși. Cele mai sigure zone sunt antebrațele și gambele, zona coapselor poate fi fatală din cauza sângerărilor. ,,Dacă ești mușcat, rezistă instinctului de a retrage acea parte a corpului, deoarece câinele va continua să țină cu dinții și nu vei face altceva decât să contribui la sfâșierea cărnii. Dacă ai o mână liberă, trage-l de coadă“, a mai spus dresorul.

Citește și: Scene șocante în București. O femeie de 44 de ani a murit după ce a fost mușcată de câini lângă Lacul Morii