Povestea unei mame care a aflat că fiica ei mai are o lună de trăit. Bebelușul s-a stins la vârsta de 7 luni, într-un spital din Irlanda

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 ian 2023, 13:39

Boala pe care fiica ei a dezvoltat-o a dus la afectarea sistemului nervos central (creierul), a splinei, a ficatului, a oaselor, dar și a plămânilor

Sursa: Belfast Live

O mamă și-a pierdut copilul de doar șapte luni, după ce fetița s-a îmbolnăvit. Simptomul era o tuse care părea a fi banală și care nu dădea nimic de gândit în această direcție.

Un bebeluș de doar șapte luni a murit din cauza unei boli grave. Mama nu a știut ce se întâmplă cu micuța, deoarece părea să aibă o simplă răceală. Când a ajuns la spital, medicii i-au spus că mai are doar o lună de trăit.

Un bebeluș de 7 luni a murit, după ce s-a dobândit o afecțiune serioasă

Orla Haugh și Andrew și-au cunoscut fata anul trecut, dar nu au reușit să se bucure de ea prea mult timp.

Din cauza unei afecțiuni ereditare rare, Gaucher de tip 2, aceasta s-a stins din viață, deoarece boala a evoluat rapid.

În momentul în care medicii i-au spus că fiica ei, Regina Co Down, mai are doar o lună de trăit, femeia a descris momentul ca și când ar fi fost „lovită de un autobuz”. Boala pe care fiica ei a dezvoltat-o a dus la afectarea sistemului nervos central (creierul), a splinei, a ficatului, a oaselor, dar și a plămânilor.

Citește și: O fată din Anglia și-a pierdut toate cele patru membre, după ce i-au fost amputate, în urma unui diagnostic greșit. Aceasta va primi o despăgubire colosală

Din cauza situației extrem de precare în care se afla, medicii i-au anunțat pe părinți că fiica lor va muri în decurs de o lună, relatează dailyrecord.co.uk. Din nefericire, spusele medicilor s-au adeverit, iar aceasta a murit în luna septembrie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Boala s-a transmis prin genele părinților

Orla a mai precizat faptul că boala rară i-a fost transmisă fiicei sale prin genele căpătate de la ea și de la tatăl ei, șansa ca acest lucru să se întâmple fiind

regăsită la una din patru persoane.

„Cu două zile înainte de vestea devastatoare ,eram într-o vacanță împreună în Canada și simțeam că totul era perfect și nu pot să cred cât de drastic s-au schimbat lucrurile în decurs de 48 de ore.

Ellen a fost cea mai frumoasă și mai spumoasă fetiță, cu o personalitate fabuloasă și băgăcioasă și chiar și atunci când mergeam cu mașina la spital pentru a i se verifica tusea am râs tot drumul până acolo.

De fapt, tocmai ne pregăteam să plecăm când i-am menționat medicului că avea stomacul foarte greu  în acel moment și au plecat să facă niște teste, iar când s-au întors, știam că vom primi vești proaste, dar nu mi-am imaginat niciodată cât de proaste au fost”, a povestit mama fetei.

Citește și: Copilul de 15 ani din Vatra Dornei, care a fost lovit de tren, a suferit o intervenție chirurgicală de peste 24 de ore. Acesta a mai trecut printr-o operație de 13 ore

Părinții încearcă să facă acest caz cunoscut, pentru ca alți părinți să nu experimenteze această traumă. Tatăl fetei va alerga la maratonul din Belfast, acolo unde va purta o vestă cu greutăți de 10 kg, greutatea pe care micuța ar fi avut-o acum.