Cum putem să mâncăm paste fără să ne îngrășăm. Carmen Brumă ne împărtășește secretul

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 oct 2023, 04:35

Cum putem să mâncăm paste fără să ne îngrășăm

Sursa: Facebook Carmen Bruma (Oficial)

Pastele sunt considerate unele dintre cele mai ușor de realizat preparate, ideale pentru zilele în care vrem să mâncăm ceva pe fugă, însă acestea ne pot îngrășa dacă sunt consumate în mod regulat, însă iată cum putem să mâncăm paste fără să punem mai multe kilograme pe noi.

Nu pastele sunt problema atunci când luăm kilograme în plus, ci cantitatea de paste pe care o consumăm, dar iată care este secretul lui Carmen Brumă pentru a putea mânca paste fără să se observe pe corpul nostru.

Citește și: Cât a ajuns să coste un ou în supermarketuri? Prețurile au explodat!

Secretul lui Carmen Brumă pentru a mânca paste fără să ne îngrășăm

Carmen Brumă este expertă în nutriție ce vrea să le explice admiratorilor săi cum reușesc italienii să mănânce paste în fiecare zi, fără să se îngrașe. Experta le-a dezvăluit secretul fanilor săi de pe rețelele de socializare.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl înțelegem este că nu pastele în sine ne fac să punem câteva kilograme în plus, ci cantitatea pe care o consumăm, dar și felul în care acestea sunt preparate.

Italienii pot să consume paste fără a se observa pe corpurile lor deoarece aceștia le fierb al-dente, iar românii au tendința să lase pastele pe foc puțin mai mult decât ar trebui.

Este important ca pastele să fie fierte al-dente înainte de a fi consumate pentru a elibera amidonul deoarece acesta va crește nivelul de zahăr în organism.

Citește și: Cum prepari 3 tipuri diferite de ceai? Informații utile

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Știi de ce e bine pentru sănătate și pentru siluetă să mănânci pastele fierte al dente, adică moi la exterior și un pic mai tari în interior? Deoarece, cu cât fierb mai mult alimentele care au amidon, cum au pastele, spre exemplu, cu atât crește indicele lor glicemic, adică nivelul zahărului din sânge.

Pentru a scădea și mai tare indicele glicemic, este ideal să le asociezi cu o sursă bună de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline și cu niște sos de roșii și condimente.”

, a anunțat Carmen Brumă pe rețelele de socializare, potrivit unica.ro.

Experta a mai dezvăluit și care este cea mai periculoasă grăsime ce se găsește în magazinele din țara noastră. Grăsimea hidrogenată este un ingredient de care să ne ferim cât mai mult, aceasta mai poate fi găsită pe eticheta produselor și ca parțial hidrogenată sau grăsime trans. Est bine să o evităm în produsele alimentare dacă valoarea acesteia depășește două grame pe suta de grame de produs, care este și valoarea legală.

Este recomandat ca pastele să fie gătite cu ulei de măsline și roșii, un mod de preparare simplu și absolut delicios de care nu vă veți sătura.

Citește și: 6 moduri de a găti un ou. Cele mai simple rețete pe care trebuie să le încerci

Sursa: Facebook Carmen Bruma (Oficial) 

 

Taguri: