Bitcoin: Ce indicatori alimentează prețul?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 29 oct 2023, 00:35

Weekend-ul a fost surprinzător de pozitiv pentru investitorii în cripto-monede!

Sursa: PixaBay

Weekend-ul a fost surprinzător de pozitiv pentru investitorii în cripto-monede!

Weekend-ul a fost surprinzător de pozitiv pentru investitorii în cripto-monede. Bitcoin a urcat la peste 23.000 de dolari americani- marcând un maxim al ultimelor trei luni. Bitcoin a fost aproape de neoprit timp de câteva zile. În weekend, criptomoneda a înregistrat o nouă creștere puternică și se tranzacționează în prezent la puțin sub 23.000 de dolari americani- cea mai mare valoare din ultimele trei luni. În același timp, alți indicatori Bitcoin sunt în creștere și repoziționează piața criptografică după lunga fază de scădere.

Indicatori Bitcoin: Hashrate și dificultate

În ciuda cripto iarnă: Hashrate crește și crește. Potrivit datelor furnizate de Glassnode, puterea de calcul a rețelei Bitcoin a atins un nivel record de aproximativ 270 de exahashes pe secundă (EH/s). Prin comparație, în urmă cu un an, hashrate era de puțin sub 200 EH/s. În douăsprezece luni, puterea de calcul acumulată în rețea a crescut cu 35%.


Prin urmare, creșterea puterii de calcul a Bitcoin se reflectă și în nivelul maxim istoric al dificultății Bitcoin. Dificultatea se ajustează la fiecare 2.016 blocuri, adică la fiecare două săptămâni. Rețeaua se asigură astfel că la fiecare zece minute este creat un bloc nou. În timpul ultimei ajustări a dificultăților din 15 ianuarie, aceasta a crescut cu 10,3%. La următoarea reorientare a dificultății din 29 ianuarie, dificultatea relativă de a găsi un bloc Bitcoin valid va crește cu doar 0,5%.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sentimentul general

Oricum ar fi, pretul e dictat de raportul cerere-oferta.

Evident, cu stiri internationale bune se poate schimba sentimentul general in unul pozitiv, prin urmare atragand mai multa putere de cumparare. In ultimul an, acesta in schimb a fost din ce in ce mai negativ odata cu atatea inselaciuni produse pe piata crypto si mai ales de catre brokerii in care ar trebui sa te increzi. In timp, lumea va mai uita de aceste evenimente si se vor concentra iar pe oportunitate in cazul in care se va schimba sentimentul general al pietii crypto.

Bitcoin: Se întrevede o nouă revenire?

Recenta revenire a pieței a surprins mulți investitori, scrie Glassnode în ultimul număr al buletinului său informativ intern. Prețurile mai mari de pe piața criptografică sunt o tentație de a pune mâna pe profituri după "piața bear extinsă". Desigur, se pot face doar speculații cu privire la consecințele pe termen scurt pentru Bitcoin. Indicatorul MVRV ar putea fi un indicator al creșterii viitoare.

În iunie 2022, a scăzut pentru prima dată sub pragul valorii critice de 1. La acel moment, peste 50% din toți investitorii în BTC se tranzacționau pe roșu.
Indicatorul măsoară raportul dintre capitalizarea pieței și așa-numita "valoare realizată", adică valoarea reală stocată în Bitcoin. În cazul în care raportul dintre capitalizarea pieței și valoarea realizată este mai mic de 1, acest lucru indică o vânzare excesivă- o inversare a tendinței devine mai probabilă. Iată un exemplu.
Prin urmare, mai mult de șase luni în teritoriu supravândut este o perioadă lungă de timp pentru a suferi, chiar și pentru o criptomonedă notorie și volatilă. Creșterea recentă a prețurilor promite o îmbunătățire. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă redresarea va fi durabilă pe termen lung. Un alt indicator pozitiv este scăderea inflației din SUA. Deși prețurile de consum au crescut cu 6,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, rata inflației continuă să slăbească de la o lună la alta. Dacă situația macroeconomică se stabilizează, acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra pieței criptografice. Bitcoin ar putea continua să crească.

Citește și: Despre cumpararea de Bitcoin in 2023- Cum arata si ce e de urmat?

Citește și: Metaverse poate fi o sursă de bani pentru întreprinderi până în 2027

Citește și: Banca centrala a Europei avertizeaza ca Bitcoin e la ultima suflare!