10,5 grade, diferență de temperatură în Turnu Măgurele, în doar două zile

Autor: Bianca Vidoi

10,5 grade, diferență de temperatură în Turnu Măgurele, în doar două zile

Sursa: Unsplash

Data de 18 ianuarie 2023 a fost una dintre cele mai călduroase pentru țara noastră, în Turnu Măgurele fiind o diferență de 10,5 grade, în doar două zile.

În toată țara au fost temperaturi cu totul neobișnuite pentru această perioadă a anului, însă recordul a fost atins de Turnul Măgurele, acolo unde s-a înregistrat o diferență de 10,5 grade, în doar două zile.

Citește și: Ninsorile și viscolul au luat cu asalt drumurile! Vizibilitatea de pe A1, aproape inexistentă

În doar două zile, în Turnu Măgurele, a existat o diferență de temperatură de 10,5 grade

În ziua de 18 ianuarie, românii s-au bucurat de temperaturi de primăvară, cu maxime ce au ajuns chiar la peste 20 de grade. Cea mai caldă vreme, similară unui început de vară, a fost resimțită de locuitorii din Turnu Măgurele, acolo unde maxima a ajuns la 22,5 grade.

Acest nou record realizat de cele 22,5 grade de la Turnu Măgurele îl doboară pe cel din data de 7 ianuarie 2001, atunci când s-au înregistrat 22,2 grade, în Oravița.

După acel an, temperaturile de peste 20 de grade erau foarte rare în această perioadă a anului.

Însă cum totuși era a doua lună de iarnă, sezonul rece a trebuit să apară, iar diferența dintre data de 18 ianuarie 2023 și 20 ianuarie 2023 a fost de 10,5 grade, iar astăzi, 2 februarie 2023, temperaturile din Târgu Măgurele ajung la 6 grade, o diferență de 16,5 grade față de cele de acum două săptămâni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Câte zile are luna februarie 2023? Când este următorul an bisect și de ce se mai adaugă o zi în plus

Cum se anunță vremea în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în prima săptămână a lunii februarie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. În zona de sud a României nu vor fi prezente precipitații, astfel ninsoarea poate apărea.

În restul țării sunt șanse mai mari de ploaie deoarece nivelul pluviometric va fi unul normal pentru a ultima lună de iarnă.

Chiar dacă vor fi șanse mai mare de ploaie, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele specifice. După data de 3 februarie 2023 se vor înregistra cantități mai importante de precipitații.

În această perioadă, maximele temperaturilor din întreaga țară vor fi de 5-6 grade, iar minimele înregistrate vor fi cuprinse între -2 și -6 grade.

Citește și: Vremea azi, 2 februarie. Va mai continua să ningă, iar la munte va fi viscol. Ce se întâmplă cu vremea în București

Surse: meteoromania.ro, libertatea.ro

 

Taguri: