Negustorul de antichități și alte cărți excepționale scrise de Stelian Tănase

Author: Ana Filip

La BOOKZONE este disponibilă cea mai nouă carte a lui Stelian Tănase: Negustorul de antichități. Dacă ai citit până acum cărțile acestui autor, atunci sigur îți va plăcea și noul titlul, care este excepțional. În cele ce urmează, îți vom prezenta pe scurt această carte, îți vom spune câteva lucruri interesante despre autor și de asemenea vei afla și ce alte cărți mai poți găsi la BOOKZONE.

Stelian Tănase s-a născut pe data de 17 februarie 1952, la București. Est un scriitor, eseist, istoric, scenarist, regizor, politolog, publicist, realizator de televiziune și analist politic. De asemenea, a fost și Președintele Societății Române de Radio și Televiziune.

În 1977 a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București. Până în anul 1989 a scris trei cărți, două dintre acestea fiind interzise de cenzura comunistă. Au fost republicate după 1989. Autorul a fost un participant activ la evenimentele din zilele de 21 și 22 decembrie 1989, care au dus la căderea regimului comunist. În primele săptămâni din anul 1990, Stelian Tănase a devenit o personalitate de referință în societatea românească și primul președinte al Grupului pentru Dialog Social. A fondat și a fost redactor-șef al revistei 22, cu un tiraj de peste 150000 de exemplare.

Printre cele mai importante titluri publicate de către Stelian Tănase se află: Corpuri de iluminat, Șocuri și crize, Playback, Ora oficială de iarnă. Jurnalul 1986-1990, L.A. vs. N.Y. Jurnal American și altele.

Așa cum am menționat la început, cea mai nouă carte se numește Negustorul de antichitati și prezintă destinul tragic al unui personaj balzacian în lumea colecționarilor și negustorilor de antichități din București. Este o lume plină de mistere, pe care o vei descoperi cu fiecare rând pe care îl vei citi. Negustorul se numește Candid Ițescu și este recunoscut ca fiind avar. Și-a agonisit colecția fie luând obiecte de artă de la cei care fugeau în străinătate pe timpul comunismului, fie de la nomenclaturiștii care în anul 1990 doreau să scape de averi pentru a avea din ce trăi. Personajul este unul caricatural și este prezentat la finalul vieții, încercând să își doneze colecția statului. Însă, copiii lui nu sunt de acord, pentru ca ar fi dezmoșteniți. Aceștia plătesc un avocat și un medic pentru a-și declara tatăl nebun, care într-un final moare, iar toată averea lui este risipită la licitații.

Este o poveste din care vei avea de învățat și pe care cu siguranță o vei citi pe nerăsuflate. Tot la BOOKZONE vei mai găsi și următoarele titluri scrise de Stelian Tănase: Sunt un copil al războiului rece, Moartea unui dansator de tango, Istoria căderii regimurilor comuniste, Povestea unui terorist. Haos & Anarhie.

Cu siguranță după ce vei citi un singur titlu scris de Stelian Tănase, vei dori să citești și alte cărți excepționale ale autorului. Are un stil aparte de a creiona personajele și de a le pune în situații la care nu te-ai fi gândit.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.