Prognoza meteo 6-12 februarie 2023: Val de aer polar peste România. Vom avea temperaturi de minus 20 de grade. Zone afectate: Moldova, Dobrogea și estul Munteniei

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 06 nov 2023, 03:40

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Sursa: https://pixabay.com/

Peste România se va abate un val de aer polar, iar mai multe zone din țară vor fi afectate de frig.

În perioada 6-12 februarie 2023, în România se va abate un val de aer polar, ceea ce va duce la un ger năpraznic, iar temperaturile vor atinge o minimă de -20 de grade.

Mai multe zone din România vor fi afectate de valul de aer polar

În intervalul menționat, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative.

Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Citește și: Prognoză meteo ANM marți, 7 februarie 2023. Vremea rămâne instabilă, iar în unele zone se vor înregistra temperaturi negative

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că vremea se schimbă radical în România. Se va răci accentuat în toate regiunile țării din cauza unei mase de aer polar, care va determina scăderea temperaturilor. Deja se resimte frigul în partea de vest și nord, urmând ca în următoarele zile să fie mai frig.

Care vor fi temperaturile în următoarele săptămâni

Potrivit meteorologilor începând cu săptămâna 13 februarie – 20 februarie, temperaturile vor avea valori normale pentru această perioadă, pe întregul teritoriu al țării.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, în același interval, temperaturile medii ale aerului vor avea valori mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile din Sudul, Nord-Estul, dar și în extremitatea de Vest a României, iar în restul țării vor fi aproape de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitara în cea mai mare parte a țarii, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În ultima parte a lunii, mai exact în perioada 20-27 februarie, valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru aceasta săptămâna, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: S-a emis o atenționare cod galben de viscol și ninsori în mai multe zone ale țării. Au avut loc primele incidente cauzate de zăpadă

Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie prognozează o schimbare semnificativă în aspectul termic. Vremea deosebit de caldă va fi înlocuită de temperaturi mai reci decât în mod normal pentru această perioadă calendaristică. Astfel că în săptămâna 6-12 februarie 2023 se vor înregistra temperaturi de până la -8 grade Celsius pe timpul nopții.

Sursă: ziarulunirea.ro