Tu știi ce inscripții se folosesc pe cutiile de carton și de ce?

Author: Diana Tilă

Cutiile de carton sunt cele mai populare ambalaje la nivel global și vor fi mult timp preferate. Acestea sunt extrem de rezistente, sunt reciclabile și au un cost foarte mic. Se pot utiliza în siguranță atât pentru bunuri fragile, cât și pentru bunuri foarte grele sau voluminoase, cum sunt electronicele sau chiar utilajele industriale.

Dacă deții o afacere și ai nevoie de ambalaje calitative pentru a livra bunurile pe care le comercializezi, atunci este bine să știi că poți comanda cutii de carton de la RoGri și multe altele. În cele ce urmează, îți vom prezenta pe scurt un aspect interesant și important legat de cutiile de carton: inscripțiile de pe acestea și la ce folosesc.

Pe lângă calitatea cutiilor de carton, este important ca acestea să fie inscripționate corect, pentru a putea fi manevrate în siguranță. Dacă inscripțiile lipsesc, există riscul ca bunurile ce se află în interior să ajungă deteriorate. De asemenea și marcarea incorectă poate duce la pagube. Indiferent câtă grijă au persoanele care manevrează coletele, uneori se pot întâmpla accidente. Spre exemplu, un colet marcat drept fragil, va fi manevrat cu grijă față de altul care conține haine sau lenjerii de pat, care nu se pot rupe sau sparge în interiorul cutiei.

Astfel, de pe cutie nu ar trebui să lipsească inscripționarea de bază: denumirea și descrierea obiectelor din cutie. Astfel, persoana care le va manevra, va ști exact cum să le așeze și cum să le transporte, pentru ca totul să fie în regulă. De asemenea, această inscripție va ajuta toate persoanele implicate în lanțul logistic.

Apoi, urmează elementele ajutătoare. Ce sunt acestea? Inscripții care ajută persoanele implicate în lanțul logistic să înțeleagă mai bine natura bunurilor din cutii. Spre exemplu, o cutie marcată drept fragilă, poate însemna multe lucruri. Poate transporta produse ușor casante, cum sunt obiectele din sticlă sau produse care se pot deteriora ușor (spre exemplu bunuri asamblate într-un anume fel, cum sunt cele handmade).

Tot în categoria de elemente ajutătoare sunt incluse și condițiile de mediu în care acestea ar trebui transportate sau depozitate. Este important să știi că unele produse au nevoi de un mediu umed, în timp ce altele trebuie ferite cu orice preț de umezeală. Produsele alimentare, în special cele perisabile, trebuie păstrate la rece sau în condițiile specificate de producător. La fel se întâmplă și cu unele produse medicale.

Nu în ultimul rând, ne referim și la eticheta, o altă formă de inscripție ce ar trebui să se regăsească pe cutie. Aceasta trebuie să conțină adresa completă a destinatarului, numele lui și numărul de telefon de contact. De asemenea, dacă ne referim la livrări comerciale, este posibil să fie nevoie și de anumite documente de transport ce trebuie să fie lipite de cutie, pentru a fi ușor de verificat.

Așadar, acum știi ce inscripții se folosesc pe cutiile de carton și de ce. Dacă ai nevoie de ambalaje de calitate, nu ezita să le comanzi de la RoGri.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.