Securitatea digitala si directorii de informatie in 2023

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 12 feb 2023, 07:10

Securitatea web va deveni vitală pe măsură ce ne bazăm din ce în ce mai mult pe aplicațiile bazate pe web și pe serviciile SaaS!

Sursa: PixaBay

Securitatea web va deveni vitală pe măsură ce ne bazăm din ce în ce mai mult pe aplicațiile bazate pe web și pe serviciile SaaS!

Securitatea web va deveni vitală pe măsură ce ne bazăm din ce în ce mai mult pe aplicațiile bazate pe web și pe serviciile SaaS, a sugerat Michael Calev, vicepreședinte al dezvoltării și strategiei corporative la Perception Point. În această ordine de idei, apărătorii cibernetici constată probleme cu phishing-ul, spearphishing-ul și, mai ales, cu atacurile legate de evaziune.
"Ne putem aștepta ca un număr din ce în ce mai mare de actori de amenințări să vizeze utilizatorii web prin acești vectori [în acest] an.

Se pot aștepta mai multe atacuri cross-channel și vom vedea atacuri multistratificate care încep într-un punct și apoi se răspândesc prin vectori suplimentari", a declarat Calev.
Acest lucru va duce la avansarea instrumentelor de detecție și răspuns extins (XDR), iar mai multe companii vor începe să scaneze traficul intern pentru a atenua atacurile cât mai bine posibil, a prezis Calev.
"Din păcate, ransomware-ul este aici pentru a rămâne și vom vedea mai multe atacuri cu dublă și triplă extragere.
Acest lucru va fi însoțit de un număr tot mai mare de preluări de conturi, cu actori amenințători care vor pune mâna pe conturi legitime și vor încerca să inducă în eroare utilizatorii și furnizorii de securitate", a avertizat el.
Deși alți vectori de amenințare vor înregistra o creștere semnificativă în 2023, e-mailul va rămâne cel mai important, a adăugat Calev. Emailul este locul de unde provin majoritatea atacurilor.

Plătiți, nu ripostați

Potrivit unui raport Perception Point-Osterman, organizațiile plătesc în medie 1.197 de dolari per angajat pentru a aborda incidentele cibernetice de succes în cadrul serviciilor de e-mail, al aplicațiilor sau serviciilor de colaborare în cloud și al browserelor web.
Acest lucru înseamnă că o companie cu 500 de angajați cheltuiește anual 600.000 de dolari pentru securitatea cibernetică.

Cifra nu include amenzile de conformitate, costurile de atenuare a efectelor ransomware și pierderile de afaceri cauzate de procesele neoperaționale.
"Schimbările aduse de transformarea digitală și munca la distanță au crescut complexitatea ecosistemului. Pe măsură ce organizațiile investesc în instrumente care monitorizează, detectează și oferă informații despre mediul lor IT, ar trebui să investească în procesele care valorifică aceste informații", a declarat Rami Musallam, CEO al CafeX, pentru.
Există soluții pentru a duce o luptă de succes împotriva infractorilor cibernetici.
Luați în considerare un parteneriat recent între soluția de răspuns la incidente Challo de la CafeX și platforma SaaS de la CyCognito pentru a oferi organizațiilor tocmai acest lucru.
CyCognito descoperă riscurile în întreaga suprafață de atac a unei companii. Challo unifică oamenii, procesele și informațiile relevante pentru a remedia rapid amenințările, a remarcat Musallam.
Combinația permite întreprinderilor să abordeze informațiile și gestionarea amenințărilor cu un singur flux de lucru automatizat.
Acest lucru le optimizează activitățile de răspuns și posturile de securitate cibernetică.
"Există o simbioză naturală între platformele Challo și CyCognito", a declarat Josh Hogle, director de alianțe tehnologice la CyCongito.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2023, un an aglomerat pentru CISO-uri

Anul acesta s-ar putea dovedi a fi un an mai volatil pentru directorii de securitate a informațiilor (CISO). Aceștia se confruntă cu presiunile de a menține o postură de securitate riguroasă și, în același timp, de a se feri de vina atunci când atacurile au succes, a sugerat Daniel H. Gallancy, CEO și cofondator al firmei de securitate cibernetică Atakama.
"Amenințările cibernetice vor continua să prolifereze ca număr și să crească în sofisticare pe parcursul anului 2023. În timp ce practicile de securitate de bază vor preveni multe breșe, organizațiile vor avea nevoie de soluții mai avansate pentru a se proteja de consecințele devastatoare ale unui atac de succes", a declarat Gallancy.

Citește și: Previziuni cibernetice pentru 2023+- Nu va fi usor!

Citește și: Top 5 sfaturi pentru a vă proteja viața si confidentialitatea online

Citește și: Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!