Eurovision 2023: Cine este Theodor Andrei, tânărul care va reprezenta România?

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 13 nov 2023, 01:25

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Sursa: TVR

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023 cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Cine este Theodor Andrei, câștigătorul Selecției Naționale Eurovision 2023? El va reprezenta România la Eurovision 2023 cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, un cântec care „pune în lumină o problematică foarte validă cu care toate lumea se regăsește”, potrivit solistului. 

Citește și: EUROVISION 2023. Ce oraș va găzdui concursul muzical Eurovision în 2023

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023 

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision 2023. Publicul a decis ca tânărul interpret al melodiei „D.G.T. (Off and on)” să reprezinte România la Eurovision 2023, concursul muzical care se va desfășura anul acesta la Liverpool.

Theodor Andrei are 18 ani și este elev în clasa a XII-a a Liceului Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Tânărul este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor și se laudă în prezent cu un număr de 100 de melodii compuse. Acesta a participat la mai multe concursuri muzicale televizate din România, dar s-a făcut remarcat și ca actor.

Reprezentantul României la Eurovision 2023 a câștigat nenumărate premii și distincții în festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria si Premiul 3 la Festivalul „Florin Bogardo”. 

Citește și: Ce țară va găzdui Eurovision în anul 2023. Ucraina, țara câștigătoare de anul acesta, nu va fi gazda emisiunii

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

EUROVISION 2023 este un vis împlinit pentru Theodor Andrei 

EUROVISION 2023 este un vis împlinit pentru Theodor Andrei care nu s-a lăsat descurajat și care simte că piesa pe care a compus-o și cu care va reprezenta România la Eurovison 2023 are ceva special, care reușește să creeze o magie și să treacă de bariera lingvistică. 

„Am încercat să fac o piesă cum nu a mai trimis țara noastră în finala cea mare. Am încercat să fac o fuziune de mai multe genuri care să fie frumoasă și pentru români, și pentru străini, iar “D.G.T

(Off And On)” – piesa pe care am scris-o alături de Luca De Mezzo, Mikail Jahed și Luca Udateanu – a ajuns să fie foarte apreciată de publicul străin.

Este prima piesă pe care o lansez în care cânt și în engleză și simt că are ceva special, eu cred în magia pe care o crează, care o învăluie. Și mai presus de bariera lingvistică – piesa are o atmosferă a ei și faptul că a ajuns la sufletele unor oameni atât din țară, cât și din străinătate, mă bucură enorm.

Cred că despre asta este arta de fapt – nu despre lucruri care se consumă rapid, valuri, trenduri și alte concepte efemere, ci despre mesaj, emoție, despre suflete, despre felul în care o partitură iți mișcă inima odată cu notele, despre felul în care iți poate schimba starea, despre ce trezește în tine. Muzica este

despre oameni, nu despre influențe.

Oamenii simt muzica în aceeași măsură în care muzica îi simte pe ei. Muzica e peste tot alături de tine, și da…piesele de moment sunt drăguțe și își au locul și rolul lor. Dar oamenii se întorc întotdeauna la piesele făcute din suflet pentru suflet și cred că asta este misiunea mea și pentru oamenii care înțeleg mesajul piesei, le place cum sună, se regăsesc și merită să fac orice sacrificiu ca show-ul meu să fie cât mai bun” a declarat Theodor Andrei într-un interviu acordat dailymagagazine.ro

Care este mesajul piesei lui Theodor Andrei 

În interviul acordat sursei mai sus menționate, Theodor Andrei a vorbit și despre mesajul pe care îl transmite piesa cu care va reprezenta România la Eurovison 2023. 

„Piesa <D.G.T (Off And On)> pune în scenă o poveste de dragoste unde rațiunea este în conflict cu instinctul, unde pasiunea și siguranța se duelează – o piesă despre o dragoste ce devine o dependență atât cu părțile bune și rele ale acesteia, cât și cu plăcerea de a te întoarce la ceva nociv, unde iubirea e pusă la pământ și adrenalina ia decizii, un rău necesar cu dragoste și tot ce înseamnă aceasta – pasiune, sex, lacrimi, zâmbete, copilărie, maturitate, încredere, riscuri, adevăruri și minciuni”,  a mărturisit tânărul câștigător al Selecției Naționale Eurovision 2023.