Decizie de ultim moment! Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a scăpat de controlul judiciar

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 nov 2023, 04:50

Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a scăpat de controlul judiciar

Sursa: Twitter Libertatea

Astăzi, pe 14 februarie 2023, Curtea de Apel București a decis să respingă cererea de arestare preventivă înaintată de DNA, dar și măsura controlului judiciar.

Marți, 14 februarie 2023, Curtea de Apel București a decis să revoce măsura controlului judiciar înaintată pe numele lui Alex Pițurcă, dar și să respingă cererea de arestare preventivă înaintată de DNA.

Alex Pițurcă a scăpat de controlul judiciar

Alex Piţurcă este acuzat că a primit ajutor de la șeful Romarm, Gabriel Ţuţu, în vederea obţinerii unui contract de materiale sanitare în pandemie.

În schimb, Gabriel Ţuţu ar fi primit 50.000 de lei.

Citește și: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat

Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru Gabriel Țuțu și Alexandru Pițurcă. Fiul lui Victor Piţurcă a făcut contestație pentru măsura controlului judiciar, invocând faptul că n-are nicio legătură cu dosarul în cauză.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

DNA a anunțat marți, 31 ianuarie 2022, că Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a fost reținut în dosarul privind achiziţia de utilaje şi măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19.

Acuzațiile DNA în cazul lui Alexandru Pițurcă

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de inculpatul Țuțu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecție împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte și societatea administrată de inculpat.

Citește și: Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu au fost eliberați! Cererea de arestare înaintată de DNA a fost respinsă de judecători

De asemenea, inculpatul Țuțu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiași funcționari să efectueze recepția produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme și să achite la timp facturile emise în acest sens.

Așa cum am precizat și anterior, în contextul menționat mai sus, inculpatul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentând prețul traficului de influență”, se arată în acuzațiile DNA pentru Alexandru Pițurcă.