Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, iar local vor fi precipitații sub formă de ploaie

Autor: Cristina Mocanu

Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, iar local vor fi precipitații sub formă de ploaie.

Sursa: https://pixabay.com/

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 18 februarie 2023.

Potrivit ANM, sâmbătă, 18 februarie 2023, vremea se va încălzi ușor, iar izolat se vor semnala precipitații mixte.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023

Circulația aerului se va intensifica din sector Nord-Vestic, atât la nivelul solului, dar și la altitudini înalte. Astfel că, vom avea parte de mai multe precipitații, dar și de intensificări ale vântului. Această circulație favorizează avansul unui aer mai cald pe teritoriul țării noastre.

Vântul se va intensifica în seara de vineri spre sâmbătă, mai ales în zona montană unde sunt așteptate rafale de peste 60-70 de km/h, iar pe creste peste 90 km/h.

Citește și: Prognoza meteo ANM vineri, 17 februarie 2023. Vremea se va încălzi treptat, iar ninsorile se vor regăsi doar în zonele montane

Sâmbătă va fi o vreme mult mai călduroasă decât în mod normal, cu maxime cuprinse între 7 și 16 grade Celsius și minime pozitive între 2 și 8 grade Celsius, dar vântul va bate tare.

Mai exact, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla cu peste 100 km/h și va fi viscol puternic. Intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase ale reliefului, mai ales în Nord – Vest, centru și în Sud.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În zona Carpaților Orientali, dar și în zona Munților Apuseni se vor acumula cantități de apă mai însemnate de peste 15 – 20 de litri pe metrul pătrat.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea în București

În București cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla cu până la 30 km/h. Termometrele vor arăta 15 grade Celsius pe timpul zilei, iar pe timpul nopții vor fi 7 grade Celsius.

Sunt șanse minime de precipitații.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea în Constanța

Cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla cu 20 km/h. Temperatura maximă va atinge pragul de 13 grade Celsius. Pe timpul nopții vântul va sufla cu 21 km/h dinspre VSV, iar temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea în Brașov

În Brașov cerul va fi înnorat, iar de dimineață va ploua ușor. Vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius. Pe timpul nopții va ploua în averse, iar minima va fi de 5 grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 16 februarie 2023. Vremea se va încălzi treptat, iar ninsorile vor începe să dispară

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea în Focșani

În prima parte a zilei sunt șanse de ploaie. Vântul va sufla cu 16 km/h, iar temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius. Noaptea sunt șanse reduse de precipitații, temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius, iar vântul va sufla cu 16 km/h dinspre VSV.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea în Oradea

De dimineață sunt anunțate ploi ușoare. Vântul va sufla cu o putere între 15 și 30 km/h, iar maxima zilei va fi de 13 grade Celsius. Pe timpul nopții sunt șanse de ploaie ușoară, iar minima va fi de 7 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 februarie 2023. Vremea în Iași

În Iași cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla cu 25 km/h. Spre seară este posibil să plouă. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius.