Top 5 sfaturi: Cum să te descurci pe piață ca trader de cripto-monede!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 18 nov 2023, 00:50

Tranzacționarea cripto este una dintre cele mai dificile profesii, pentru că trebuie să te confrunți cu instituțiile, algoritmii și investitorii profesioniști

Sursa: PixaBay

Tranzacționarea cripto este una dintre cele mai dificile profesii, pentru că trebuie să te confrunți cu instituțiile, algoritmii și investitorii profesioniști

Tranzacționarea cripto este una dintre cele mai dificile profesii, pentru că trebuie să te confrunți cu instituțiile, algoritmii și investitorii profesioniști. Acest lucru face cu atât mai important să procedezi strategic și să investești în propria ta formare continuă. Nu vă lăsați păcăliți. Chiar dacă mulți influenceri din domeniul tranzacționării pozează cu mașinile lor sport și vă promit un stil de viață luxos, acest lucru îl reprezintă mai degrabă mai puțin pe traderul de succes.

Dimpotrivă.
Tranzacționarea este una dintre cele mai dificile profesii din lume și doar prin disciplină, practică și educație continuă poți obține profit în mod constant. Respectați întotdeauna regula de aur: nu investiți niciodată mai mult decât sunteți dispus să pierdeți. Aceasta este singura modalitate de a dobândi experiență pe termen lung și de a construi o mentalitate puternică, care este indispensabilă în domeniul tranzacționării. Comercianții profesioniști se bazează întotdeauna pe un mod strategic de gândire și de a proceda.

Pentru a vă sprijini pe drumul anevoios spre a deveni un trader profesionist, vă prezentăm cele mai importante 5 sfaturi care vă vor transforma într-un trader de succes.

1. Analiza tehnică și fundamentală

Analiza tehnică și fundamentală se numără printre instrumentele de bază ale fiecărui trader. Prin intermediul acestora înveți să evaluezi oportunitățile de investiții, să execuți tranzacții și să îți gestionezi riscul.

Ambele se bazează pe puncte de date diferite.
Analiza tehnică analizează comportamentul prețurilor, volumul tranzacțiilor și modelele grafice asociate. În schimb, analiza fundamentală ia în considerare condițiile micro și macroeconomice și datele companiei în care investiți. Împreună, acestea formează fundamentul pentru o bună gestionare a riscurilor și un plan de tranzacționare sau de investiții matur.

2 Planul de tranzacționare și gestionarea riscurilor

Nu trebuie să faceți multe tranzacții pentru a avea succes.

O mare greșeală pe care o fac începătorii este să tranzacționeze prea des și să simtă că trebuie să fie mereu într-o tranzacție.
Cu toate acestea, nu contează doar cât de mult câștigați. De asemenea, este extrem de important să vă reduceți la minimum pierderile și să știți când și de ce trebuie să închideți o tranzacție. Prin urmare, un plan de tranzacționare solid, care să includă gestionarea riscurilor, este esențial pentru orice începător.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3. Jurnal de tranzacționare (jurnal)

Un jurnal bine gândit vă oferă o imagine de ansamblu a tuturor tranzacțiilor dumneavoastră.

Este în principal pentru propriul control, deoarece prin intermediul unui jurnal sau al unui jurnal puteți analiza unde se află punctele dumneavoastră forte și la ce trebuie să lucrați în continuare.
Dacă înregistrați pierderi pe o perioadă mai lungă de timp, vă puteți evalua datele. În acest fel, vă cuantificați și analizați performanța și deduceți cum vă puteți optimiza profiturile și limita pierderile.
Cu cât introduceți mai multe tranzacții în jurnalul dvs. de tranzacționare, cu atât eșantionul este mai mare și devine mai semnificativ. O abordare cuantificabilă poate face minuni pentru performanța dvs. de tranzacționare și vă poate ajuta să obțineți controlul emoțional.

4. Controlul emoțional

În calitate de trader de succes, trebuie să obțineți profituri consistente în timp. Adesea, propriile emoții vă stau în cale. Acestea conduc la comportamente reactive, cum ar fi vânzarea în panică atunci când prețurile scad brusc.
Jucătorii experimentați știu acest lucru și acționează exact împotriva propriilor emoții. Cele mai bune oportunități de cumpărare apar atunci când există o mare teamă pe piață. Atunci când publicul larg este euforic, este de obicei momentul să vă vindeți investițiile. Apoi, ciclul începe din nou.
Tensiunea emoțională poate fi extrem de mare atât pentru începători, cât și pentru comercianții avansați. Din acest motiv, exercițiile de control emoțional și echilibrul între viața profesională și cea privată sunt foarte recomandate.

5 Educația face perfecțiunea

Din cauza nivelului ridicat de concurență și a cerințelor unice ale tranzacționării, educația și formarea joacă un rol central pentru comercianții adolescenți. Acest lucru face ca pentru începători să fie cu atât mai important să rămână la curent și să investească în propria lor educație.
Acesta este motivul pentru care există numeroase platforme de învățare care oferă materiale pe tema tranzacționării. Dacă vă interesează acest lucru, puteți arunca o privire la Binance Academy, de exemplu. Acolo veți găsi răspunsurile la cele mai importante întrebări pe care ar trebui să le știți despre tranzacționarea cripto ca începător.

Citește și: Bazele token-urilor digitale- Ce e important sa intelegi?

Citește și: Bitcoin și Elveția: Un pas spre libertatea financiară?

Citește și: Bitcoin: Ce indicatori alimentează prețul?