3 moduri prin care poți să descoperi locuri inedite din apropierea ta

Author: Diana Tilă

Dacă ești o persoană curioasă, care vrea să exploreze tot ce este în jurul ei, atunci mai mult decât sigur te pasionează și călătoritul. Este minunată senzația resimțită în clipa în care ești într-un loc nou, care pare descoperit ca pentru prima dată de tine. Mai mult decât atât, te va încânta să afli că te poți folosi de modalități diferite de transport în călătoriile tale. Mai jos găsești o listă care te ajută atât pentru drumeții scurte, cât și pentru distanțe mai lungi. Bucură-te de fiecare zi, descoperind frumusețea naturii!

Iată cum poți să experimentezi diferit obiectivele turistice

Călătorește cu bicicleta

Călătoritul cu bicicleta a început să fie un hobby puternic pentru mulți oameni. Nu ai cum să nu observi câte o bicicletă atunci când te plimbi prin oraș sau când parcurgi drumuri de țară. Vehiculul pe două roți e folosit atât ca modalitate de relaxare, cât și ca doză de adrenalină, dacă e vorba de trasee prin pădure. Poți și tu să experimentezi asta cu o bicicletă de la Altex.ro, câștigând pe mai multe planuri. Te vei simți mult mai liniștit din punct de vedere psihic după o plimbare, vei face mișcare, deci te vei menține în formă și, nu în ultimul rând, ai posibilitatea de a ajunge în locuri din jurul locuinței tale pe care nu le-ai fi vizitat în primă fază la pas sau cu mașina.

Ia trenul pentru stații scurte

Trenul, pe de altă parte, și-a pierdut din popularitate în România, în defavoarea altor mijloace de transport. Însă, e bine să știi că experiența poate să fie una impresionantă dacă e vorba de călătorii mai scurte, cam de maximum 2 ore. Ajungi într-un loc nou cu un cost mai scăzut, în timp ce te bucuri de peisaje superbe pe fereastra vagonului. Există câteva trasee superbe de parcurs pe șine, iar dacă sunt în apropierea ta, ai grijă ca nu cumva să le ratezi. Este vorba de drumul pe care îl face Mocănița din Vișeul de Sus, un tren cu totul special, dar și de alte rute, precum Brașov-Sinaia, calea ferată Oravița-Anina, cea de pe Defileul Jiului și lista poate continua.

Închiriază ATV-uri în zonele montane

Dacă tot s-a amintit mai sus de câteva trasee montane, în cazul în care muntele este destul de apropiat de locuința ta sau doar îți dorești mult o astfel de vacanță, nu ezita să închiriezi celebrele ATV-uri care stau la poalele munților. Drumul pe care îl vei parcurge este unul sigur, iar dacă respecți toate indicațiile oferite, nu vei fi supus niciunui pericol și vei avea asigurată o aventură de neuitat. Senzația și adrenalina date de un astfel de vehicul, pe care îl poate conduce aproape oricine, sunt unice.

Acestea fiind spuse, acum îți poți extinde abilitățile de explorare a diverselor locuri, fie că te aventurezi în preajma casei tale, fie că mergi mai departe de atât, alegând să trăiești noi experiențe. Călătoriile vor fi cu atât mai interesante cu cât diversifici mijloacele de transport. 

sursa foto: pexels.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.