Cât vor mai sta frații Tate în arest preventiv. Măsura s-a prelungit cu încă 30 de zile, în timp ce complicele lor sunt arestate la domiciliu

Autor: Lavinia Medrea

Măsura s-a prelungit cu încă 30 de zile, în timp ce complicele lor sunt arestate la domiciliu

Sursa: Twitter @PierreLouis_N

Măsura de arest preventiv pentru Andrew și Tristan Tate s-a prelungit cu încă 30 de zile, iar complicele lor au fost arestate la domiciliu.

Frații Tate vor mai sta încă 30 de zile în arest preventiv. De asemenea, autoritățile au decis arestarea la domiciliu a celor două femei care au fost complicele fraților britanici. 

Cât vor mai sta frații Tate în arest preventiv

Andrew și Tristan Tate vor rămâne în Arestul Central al Poliției Capitalei până la final lunii martie, după ce tribunalul București a prelungit măsura de arest preventiv cu încă 30 de zile.

În decembrie 2022, frații Tate au fost arestați preventiv pentru un dosar de trafic de persoane în care sunt implicați.

Sunt acuzații grave puse pe capetele celor doi britanici, cunoscuți în toată lumea pentru afacerile pe care le aveau cu domeniul videochatului. 

Măsura arestului preventiv poate fi prelungită până la șase luni, după care ori va fi înlocuită, ori se vor opri cercetările în cauză.

Citește și: "Dacă nu eşti dintr-o familie bogată, fă-ţi una!" Frații Tate și-au construit ”imperiul” pe o minciună? Asocieri cu persoane care nu există şi firme trecute pe numele mai multor femei

Pentru că cele două complice au fost arestate la domiciliu, este posibil ca aceeași măsură să se ia și în cazul fraților Tate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Arestul preventiv se poate prelungi cu un maximum de șase luni de zile. După aceste șase luni, există două variante: ori se trece la control judiciar și așa mai departe, ori dacă nu ai cam terminat-o cu dosarul respectiv, ori îl trimiți în judecată și odată trimis în judecată se mai

poate prelungi arestul preventiv.

Având în vedere că există deja niște măsuri de arest la domiciliu, s-ar putea ca ușor-ușor lucrurile să se schimbe către o altă direcție și teoretic să vedem în principal că se va schimba și pentru ei lucrul acesta.

Citește și: Cine sunt „Îngerii lui Tate”. Două femei au fost arestate în același timp cu Andrew și Tristan Tate, fiind cercetate în același dosar al britanicilor

De regulă, când unii dintre inculpați intră într-o zonă de confort cum ar fi arestul la domiciliu, există posibilitatea ca și ceilalți să meargă în aceeași direcție”, a declarat Adrian Cuculis, citat de WOWbiz.ro.

Andrew Tate amenință din închisoare

Andrew Tate este încarcerat de săptămâni bune, dar transmite mesaje în mediul online, multe dintre ele explicând condițiile din arest și exprimând faptul că este nevinovat. Toată lumea se întreabă cum e posibil ca britanicul să transmită mesaje din închisoare.

„Situația stă în felul următor, de fapt, nu se pune problema că ar posta el. Am mai văzut și alte situații în care postează, pentru tine o persoană apropiată sau poate chiar avocatul tău așa cum am întâlnit și în cazul lui Dincă, unde era avocatul care posta pentru el.

În condițiile acestea, pentru ei există un interes în a menține rețelele sociale așa într-un ritm constant. Este vorba și de algoritmii de indexare, dar în principal este vorba de toți cei care nu cunosc sistemul penitenciar și ei știu că nu se poate posta din spatele gratiilor, așa că mențin această imagine și notorietate de băieți care fac cam tot ce vor ei în România”, a mai explicat avocatul Adrian Cuculis.