Un jandarm a zgâriat din mers o mașină oprită în stradă. Proprietarul păgubit nu este de acord: „Asta nu înseamnă că trebuie să îmi distrugi bunul”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 nov 2023, 05:20

Jandarmul a făcut mai multe manevre, pentru a fi cât mai aproape de mașina cu pricina

Sursa: Captură video

Un jandarm a fost filmat, într-un cartier de lux din București, cum zgârie mașina unui bărbat, oprită neregulamentar, în drum. Șoferul se apără și spune că era o urgență, dar acest lucru nu justifică gestul jandarmului.

Un jandarm a zgâriat mașina unui bărbat care o lăsase în stradă, exact unde nu ar fi trebuit. Pentru a se asigura că va avea țintă, mașina de poliție a făcut mai multe manevre.

Un jandarm a zgâriat o mașină de poliție

Incidentul a avut loc astăzi, 23 februarie, la doar câțiva pași de palatul prezidențial. Camerele de supraveghere au surprins un jandarm în timp ce zgârie o mașină oprită în stradă.

Jandarmul a făcut mai multe manevre, pentru a fi cât mai aproape de mașina cu pricina, a scos mâna pe geam și a zgâriat mașina bărbatului, de la un capăt la altul, fără nicio remușcare, după care, și-a continuat drumul, ca și când nimic nu s-a întâmplat.

Citește și: Jandarmeria angajează din surse externe! Ce salariu primești și ce sporuri se dau

Ușile laterale și aripa mașinii au fost avariate, iar jandarmul cu pricina, dar și colegul lui, care se afla cu el în acel moment, au fost chemați, pentru a explica ceea ce s-a întâmplat șefilor. Mai mult decât atât, isprava lor ar putea ajunge chiar și pe masa celor de Parchetul Militar, conform observatornews.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum se apără șoferul păgubit

Când proprietarul a rezolvat urgența din cauza căreia a lăsat mașina unde nu ar fi trebuit, a văzut „cadoul” pe care jandarmul i l-a lăsat.

Aveam o urgență, am lăsat mașina parcată mai în mijlocul drumului, am intrat, mi-am făcut treaba. Când am ieșit de acolo mi-am găsit mașina zgâriată.

M-am uitat de jur împrejur, căutam camere să văd dacă pot să aflu ce s-a întâmplat. Am rămas uimit”, povestește bărbatul.

Acesta a mers imediat la poliție, pentru a spune ceea ce s-a întâmplat și a declarat că a înțeles că nu a parcat unde trebuie, dar acest lucru nu înseamnă că bunul lui trebuia să fie avariat.

„Asta nu înseamnă că trebuie să îmi distrugi bunul.

Înseamnă să suni la Poliție, la Poliția Locală, să chemi să îmi dea o amendă”, a mai declarat victima.

Citește și: Au vrut să traverseze Râul Someș cu mașina, dar au ajuns să rămână blocați în apă. Trei persoane au fost salvate cu ajutorul unui tractor

Omul legii era angajat în jandarmerie de peste 15 ani și șefii acestuia știau că nu avea antecedente.

Mai mult decât atât, la finalul lunii ianuarie, acesta fusese testat psihologic, iar rezultatele ieșiseră în favoarea sa.

Mihai Vornicu, de la Jandarmeria Capitalei, susține că gestul acestuia nu poate fi justificat „în nicio situație” și că, dacă „fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii vom acorda tot sprijinul organelor abilitate să soluționeze acest incident regretabil”.

 

Taguri: