Comisia Europeană vrea că vârsta de pensionare a femeilor din România să crească. Ce spune Marius Budăi, ministrul Muncii

Autor: Andreea Buinoschi

Marius Budăi, ministrul Muncii, nu este de acord cu această propunere

Sursa: Shutterstock

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, vrea că vârsta de pensionare a femeilor din România să crească. Vârsta de pensionare ar urma, în acest caz, să ajungă la 65 de ani.

Comisia Europeană vrea ca vârsta de pensionare a femeilor din România să crească la 65 de ani, cu doi ani mai mare decât este acum. Solicitarea Ursulei von der Leyen a fost făcută în baza PNRR și redactată de către Florin Cîțu și de Cristian Ghinea.

Comisia Europeană cere ca vârsta de pensionare a femeilor din România să crească

Marius Budăi, ministrul Muncii, nu este de acord cu această propunere și a declarat că se va opune acestei măsuri, spunând că trebuie să se pună accentul pe speranța de viață mai

întâi.

Mai mult decât atât, Comisia Europeană a cerut ca pensiile speciale să fie eliminate, fiind vorba de cele care nu sunt bazate pe contributivitate.

Citește și: Legea Pensiilor a fost schimbată. Marcel Ciolacu: “prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuția despre pensiile speciale”

„S-au solicitat niște informații suplimentare de Comisia Europeană, cred că este clar că în aceste zile se va închide acest raport.

Așteptăm din moment în moment să vină raportul, îl vom traduce și urmează discuțiile cu Comisia Europeană. Va fi o continuare a discuțiilor, nu începerea lor”,
a declarat Marius Budăi, conform romaniatv.net.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marius Budăi plănuiește să îi facă pe tineri să se îndrăgostească de muncă

Programul „Îndrăgostirea tinerilor de meserie” reprezintă un program în care Marius Budăi s-a implicat, scopul fiind acela de a face ca forța de muncă tânără să se angajeze.

Deși mulți aleg să lucreze în domeniul IT, deoarece salariile sunt mai mari și pot asigura un trai decent, ministrul vrea să îi convingă pe oameni să se îndrepte și către alte domenii din care își pot asigura venitul lunar.

„Este un program de suflet pentru mine, pentru că l-am denumit «Îndrăgostirea tinerilor de meserie». Vom avea o bursă a locurilor de muncă. Nu mai vreau să fie această bursă doar cu pliantul.

Vreau să-i invităm și pe cei din învățământul dual, și pe cei din învățământul tehnologic liceal, și pe cei din învățământul tehnologic superior și pe copii, să le arătăm tinerilor că există și alte meserii în lume, în afară de cea de IT-ist.

Citește și: Cine sunt persoanele care vor avea pensiile tăiate. Decizia a fost luată de Guvern!

Trebuie să discutăm cu mediul privat despre un parteneriat mai larg, astfel încât să îndrăgostim tinerii de meserie”, a mai declarat acesta.

În ciuda remarcii făcute de Marius Budăi, angajatorii din domeniul IT se plâng din cauza crizei de muncă și susțin că, doar în România, numărul posturilor care au rămas neocupate este foarte mare.