LIVE UPDATE Ziua 373 de război în Ucraina: Rusia obligă civilii din Hersonul ocupat să plece din Ucraina. Rusia ar fi cumpărat imagini din satelit, pentru a ști ce să atace în Ucraina

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 mar 2023, 12:11

Un comandant ucrainean a declarat că fiecare metru din Bahmut costă Rusia sute de vieți

Sursa: Facebook

În a 373-a zi de război, de luni de zile, Bahmut a devenit unul dintre cele mai sângeroase câmpuri de luptă din Ucraina. Rusia atacată fără încetare orașul Bahmut, iar ucrainenii reușesc să țină piept invadatorilor, dar situația încă este una dificilă.

UPDATE ORA 12:00. Rusia obligă civilii din Hersonul ocupat să plece din Ucraina

Autoritățile ruse din Herson îi presează pe civilii rămași în viață să plece, conform unui membru al consiliului regional pro-ucrainean.

„Ocupanții sporesc presiunea asupra populației locale din regiunea Herson. Măsurile de filtrare și percheziționarea mașinilor și clădirilor s-au intensificat, iar transportul public este limitat.

Și, bineînțeles, continuă campania de evacuare, astfel încât oamenii noștri să fie de acord cu deportarea în Federația Rusă”, a declarat acesta.

UPDATE ORA 11:30. Atacurile Rusiei din ultimele 24 de ore

Rusia a lansat, în ultimele 24 de ore, cinci rachete, 100 de atacuri cu sisteme de rachete ci lansare multiplă și au efectuat 30 de lovituri aeriene.

„Încălcând normele dreptului internațional umanitar, legile și practicile de război, (inamicul) continuă să lovească infrastructura esențială și locuințele populației civile", a scris statul major ucrainean.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:30. Ucraina ia în calcul posibilitatea de a se retrage din Bahmut

Orașul Bahmut este unul dintre cele mai dure puncte de luptă din Ucraina, iar situația este una extrem de dificilă. Tocmai din acest motiv, Ucraina ia în considerare retragere, dar un oficial militar susține că întăriri vor ajute în scurt timp.

UPDATE ORA 09:30. Rusia ar fi cumpărat imagini din satelit, pentru a ști ce să atace în Ucraina

Conform Kyiv Post, Rusia ar fi cumpărat imagini din satelit, pentru a putea să atace infrastructura critică a Ucrainei.

Inclusiv un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că zece entități cu bazele în America, UE, Israel, Coreea de Sud și China au vândut astfel de informații Rusiei.

UPDATE ORA 08:30.Ucrainenii țin piept atacurilor din Bahmut

Un comandant ucrainean a declarat că fiecare metru din Bahmut costă Rusia sute de vieți. În încercarea de a oprit armata rusă din a mai înainta, armata ucraineană a săpat noi tranșee în oraș.

Potrivit aceleiași surse, zona dinspre vest „este, probabil, singurul sector din Bahmut unde forțele noastre au inițiativa și nu ocupanții ruși”.

UPDATE ORA 08:00. Rusia amenință cu posibilitatea începerii unui război direct cu SUA

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a avertizat NATO să nu ofere Ucrainei avioane de luptă și să asigure întreținerea lor în Polonia, deoarece acest lucru ar însemna ca cele două țări să intre în război direct.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.