Cum a făcut Selly primii bani. De la o cameră video de 500 de lei, la cel mai urmărit YouTuber din România

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 03 dec 2023, 05:20

Cum a făcut Selly primii bani? 

Sursa: Selly Instagram

Cum a făcut Selly primii bani. Drumul către succes al lui Andrei Șelaru, cel mai urmărit YouTuber din România.

Selly, pe numele său real Andrei Șelaru, este cel mai urmărit vlogger din România, cu peste 3 milioane de abonați pe YouTube. Împreună cu trupa sa, 5GANG, a devenit un adevărat fenomen în rândurile adolescenților. Cum a făcut Selly primii bani și cum a descoperit platforma YouTube, cea care l-a făcut celebru? 

Când a descoperit Selly YouTube, platforma care l-a făcut celebru? 

Selly a descoperit platforma Youtube  atunci când avea 7-8 ani, de la profesoara sa de limba engleză. Aceasta i-a explicat pentru prima oară cum stă treaba cu YouTube-ul, iar asta se întâmpla prin 2008-2009, când probabil Andrei nici nu visa că va ajunge, în timp, să aibă peste două milioane de abonați la canalul său. 

Totul a început implorându-mi părinții să îmi ia o cameră video, când eram foarte mic, pe la 6-7 ani.

Nu știam încă de existența YouTube, însă ce vedeam eu la televizor cu absolut tot ce era media mi se părea atât de fascinant, mi se părea un complet alt univers. Nimeni din familia mea nu avea nicio legătură cu universul respectiv, mama e profesoara de matematică, tata este inginer silvic. Când mi-au cumpărat, în sfârșit, o cameră, camera de 500 de lei, am început să filmez absolut tot ce făceam prin casă.
Așa a început totul, ulterior am aflat de YouTube, făceam meditații la engleză, prin clasa I, a II-a, iar în clasa a V-a am postat primele chestii pe internet. A fost fost foarte epatizată creșterea aceasta, nu s-a întâmplat deloc peste noapte”
, a declarat Selly în cadrul unui podcast. 

Citește și: Andrei Șelaru: Ce își dorește Selly la 22 de ani? De mic a fost interesat de tot ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat

Cum a făcut Selly primii bani? 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pasiunea pentru vlogging a început treptat să-i aducă și bani, iar vârsta la care Selly a câștigat primii bani de pe urma muncii sale a fost la 12 ani, atunci când a scos, pentru prima

data de la bancomat, suma de 50 de dolari. 

„Ideea e că am început să fac primii bani din Google AdSense, adică din platforma de monetizare a YouTube-ului de la vremea respectivă, primii bani însemnând 50 de dolari după primul an de vlogging. Aveam 12 ani și am scos pentru prima dată de la bancomat cei 50 de dolari, 200 de lei. Erau banii mei. A fost un sentiment wow",   a

povestit Selly, în cadrul unui vlog. 

„Asta se întâmpla în 2013. În 2014 am început să cresc în cifre pe YouTube. Acei 200 de lei s-au făcut 400, 600, 1000 de lei. Nu bani pe lună, economiile strânse. În 2014 făceam cam 70 de dolari pe lună”, a mai spus Selly referitor la primii bani câștigați din pasiunea sa pentru vlogging.