LIVE UPDATE Ziua 374 de război în Ucraina: Zelenski: ”Strângem cât mai mult sprijin ca să fie pedepsiți criminalii ruși” SUA anunţă un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Autor: Diana Tilă

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 374-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că au loc discuții pentru tragerea la răspundere a Rusiei pentru agresiunea împotriva Ucrainei și că lumea are o obligație morală față de luptătorii ucraineni. ”Strângem cât de mult sprijin pentru tribunalul pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. (…) Facem totul pentru a ne asigura că Curtea Penală Internațională reușește să îi pedepsească pe criminalii de război ruși ”, a adăugat el citat de News.ro

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 370 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski: „Situația din Bahmut devine tot mai dificilă”

Zelenski: ” Tragerea la răspundere a Rusiei şi a conducerii sale este personală!

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că la Liov a avut loc Conferința Uniți pentru Justiție, la care au participat reprezentanți ai țărilor din Uniunea Europeană, ai instituțiilor europene, între care comisarul european pentru Justiție, dar și din Marea Britanie și Statele Unite.

Principala temă la toate aceste întâlniri şi la conferinţa de la Liov este tragerea la răspundere. Tragerea la răspundere a Rusiei şi a conducerii sale este personală! Pentru agresiune şi teroare împotriva statului şi poporului nostru. Şi când va exista tragerea lor la răspundere justiţia va fi restabilită. Strângem cât de mult sprijin pentru tribunalul pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru draftul rezoluţiei noastre privind protecţia dreptului internaţional, care va fi supus la vot în Adunaerea Generală a ONU.

Facem totul pentru a ne asigura că Curtea Penală Internaţională reuşeşte să îi pedepsească pe criminalii de război ruşi. Şi că instituţiile noastre naţionale de impunere a legii şi judiciare asigură sentinţe corecte pentru toţi criminalii şi călăii ruşi”, a arătat Zelenski.

Citește și: Klaus Iohannis promite ajutor Ucrainei din partea României, la aniversarea de un an a războiului pornit de Rusia: „Această bătălie trebuie să fie câștigată de Ucraina”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA a transmis că va oferi un nou ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, în timp ce Republica Moldova a anunțat că se alătură Occidentului în privința sancțiunilor impuse Rusiei.

Ajutorul acordat de SUA va consta în arme și echipamente militare care să îi ajute pe ucraineni să reziste în fața atacurilor Rusiei.

Vorbim despre muniție pentru sistemele HIMARS și pentru vehiculele de infanterie Bradley folosite deja pe front.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 367 de război în Ucraina: Ucraina neagă informația cum că va ataca Transnistria

 În plus, șeful diplomației americane susține că doar Rusia poate opri acest război, dar până o va face, SUA vor ajuta Ucraina.

De asemenea, vicepremierul Republicii Moldova, Nicolae Popescu, spune că țara sa se va alătura Occidentului în privința sancțiunilor impuse Rusiei.

Anunțul vine în contextul în care președintele Maia Sandu a spus că Republica Moldova nu se va alătura sancțiunilor occidentale deoarece acestea vor afecta țara mai mult decât Rusia.