Vouchere de 8 martie! Femeile care vor primi 300 de lei pe card

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 mar 2023, 15:43

O lege care a fost adoptată la finalul anului 2021 dă voie angajatorilor să acorde tichete cadou cu ocazia zilei de 8 martie doamnelor și domnișoarelor

Sursa: shutterstock

Femeile pot primi, cu ocazia zilei de 8 martie, vouchere în valoare de 300 de lei. Banii pot fi oferiți prin intermediul unei legi aprobate la finalul anului 2021.

Miercuri, 8 martie, doamnele și domnișoarele pot să primească suma de 300 de lei, direct pe card, prin intermediul unor vouchere. Banii vin din partea angajatorilor.

Femeile care pot primi 300 de lei de 8 martie, pe card, prin intermediul unor vouchere

O lege care a fost adoptată la finalul anului 2021 dă voie angajatorilor să acorde tichete cadou cu ocazia zilei de 8 martie doamnelor și domnișoarelor.

Tot în acel an, plafonul a fost majorat de la 150 la 300 de lei, prin OUG.

Voucherele nu sunt taxabile, nefiind supuse vreunui impozit pe venit sau contribuțiilor sociale obligatorii, conform Codului Fiscal.

Citește și: Ce pensii din România ar putea să scadă. Milioane de români ar putea să fie vizați

Conform ANAF, suma de 300 de lei poate fi acordată astfel:

  1. Cadou oferit angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie.
  2. Cadouri oferite angajaților, copiilor mai mici de 18 ani ai acestora- de Paște, de Crăciun, cu ocazia sărbătorilor similare cu cele ortodoxe,
  3. Cadouri oferite angajaților care au copii mai mici de 18 ani, cu ocaza zilei de 1 iunie.

Mai mult decât atât, în ordonanța de urgență, a fost specificat faptul că tichetele în valoare de 300 de lei trebuie să fie acordate doar sub formă de card și trebuie, de asemenea, să se elimine biletele fizice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Încă 350.000 de vouchere de energie

În timp ce doamnele și domnișoarele vor primi voucherele de 300 de lei, dacă angajatorul le va acorda, 350.000

de români vor primi vouchere de energie. Considerați ca făcând parte din categoria persoanelor vulnerabile, aceștia vor primi suma de 1.400 de lei.

Până în mpmentul de față, numărul gospodăriilor care beneficiază de acest ajutor este de aproximativ 1,7 milioane, la care se vor adăuga mai bine de 350.000 de noi persoane.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a mai precizat faptul că peste 590.000

de persone au fost înștiințate că nu vor mai primi voucherele de energie, deoarece depășesc plafonul de acordar a acestui ajutor social.

Citește și: Ministerul Justiției: Vouchere de 15.000 de lei pentru victimele infracțiunilor. Model cerere și condiții de acordare

„Odată cu transmiterea înștiințărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități.

În tot acest timp în care Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili”, a precizat acesta.

Ajutorul social destinat plății facturilor este în valoare de 1.400 de lei și se acordă în două tranșe egale, de câte 700 de lei, în februarie și în septembrie.

 

Taguri: