Ziua Bărbatului 2023: Când se sărbătorește, de fapt, pe 9 martie sau 19 noiembrie? Data oficială

Autor: Bianca Vidoi
Când se sărbătorește, de fapt, pe 9 martie sau 19 noiembrie? Data oficială
Sursa: freepik

Ziua Bărbatului 2023. Așa cum femeile au ziua lor specială, în care toată atenția și aprecierea se îndreaptă spre ele și bărbații au o zi în care femeile să îi celebreze, însă oamenii nu știu exact dacă această ocazie se celebrează la data de 9 martie sau 19 noiembrie.

Ziua Bărbatului 2023. Bărbații se bucură și ei de o zi specială, în care să primească diferite atenții și cuvinte pline de dragoste din parte femeilor, iar aceasta este data la care se sărbătoresc bărbații.

Citește și: Mesaje de Ziua Bărbatului 2023: Urări și felicitări pentru iubitul sau soțul tău

Când se sărbătorește, de fapt, Ziua Bărbatului

Ziua Bărbatului este sărbătorită, la nivel internațional, la data de 19 noiembrie, însă unii români celebrează bărbații la data de 9 Martie, atunci când credincioșii îi cinstesc pe cei 40 de mucenici. Această asociere dintre cei 40 de mucenici și Ziua Bărbatului a venit datorită tradiției de a consuma 40 de pahare de vin.

Tradiția consumării celor 40 de pahare de vin este una veche, iar în cultura noastră, aceasta este asociată cu virilitatea, motiv pentru care românii au decis ca în această zi să se celebreze și Ziua Bărbatului.

Prin aceste 40 de pahare băute la data de 9 Martie, bărbații își demonstrează puterea, ambiția și rezistența.

Cei mai mulți români așteaptă ziua de 9 Martie pentru a celebra bărbații, fiind în apropierea sărbătorii femeilor, însă sunt și români care celebrează la data de 19 noiembrie. Sărbătoarea bărbaților este celebrată în peste 60 de state, prima dezbatere legală de data la care să celebreze, la nivel internațional, Ziua Bărbatului a avut loc în anii 1960, data oficială fiind stabilită abia în anul 1999 în Trinidad Tobago. 

Citește și: Ziua Femeii 2023: Activități speciale și frumoase pe care le poți face cu iubita sau soția ta

Mesaje pentru bărbații speciali din viața voastră

„9 Martie, e ziua ta și îți doresc împliniri, multe bucurii și o zi a bărbatului așa cum visezi!”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Îți doresc ca această zi de 9 martie să-ți aducă viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!”

„De 9 martie îți urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea noastră prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri peste iubirea noastră! La mulți ani de Ziua Bărbatului!”

„Îți urez o zi a bărbatului în care să te bucuri de fiecare rază de soare și de fiecare pată de verdeață și… de dragostea mea necondiționată”.

„Te felicit cu ocazia Zilei Bărbatului. Îți doresc să fii înțelept, curajos, puternic. Să îți pui scopuri mari în față și să mergi cu încredere spre succes. Îți doresc să fii un adevărat rege în viață!”

„Dragi bărbați, tineri și maturi, bătrâni și cu argint la tâmple, vă felicit cu ocazia Zilei Bărbatului! Este minunat că sunteți alături de noi, că umărul vostru ne este sprijin, curajul

vostru ne dă și nouă curaj, iar cuvintele frumoase pe care ni le spuneți ne înaripează.”

,,Astăzi este despre tine, dragul meu. Îți sărbătorim existența, frumusețea, masculinitatea și tot ceea ce te face pe tine special. La mulți ani!” 

,,În luna această toată lumea se concentrează pe femei, dar astăzi este despre bărbați. Ești un bărbat minunat, de la care am învățat foarte multe și care mi-a fost alături mereu, iar pentru asta te sărbătorim. La mulți ani!” 

Citește și: Urări de 8 Martie 2023- Ziua Femeii: Cel mai frumos mod de a transmite un mesaj cu această ocazie

Surse: stirilekanald.ro, infojurnal.ro