Un bărbat din Hațeg și-a obligat copiii să se izoleze de societate definitiv și să respecte cu strictețe învățăturile din Biblie

Autor: Andreea Buinoschi

Copiiilor li s-au interzis lucrurile esențiale pentru o dezvoltare normală și sănătoasă: mersul la școală, internetul, medicamentele

Sursa: observatornews.ro

Un bărbat din Hațeg și-a obligat copiii să se izoleze de lume și să stea doar în apartamentul în care locuiau, deși condițiile erau insalubre. Minorii erau obligați să respecte cu strictețe cuvintele scrise în Biblie.

Un bărbat din Hațeg le-a răpit cei mai frumoși ani copiilor săi, după ce i-a obligat să nu mai socializeze cu nimeni, le-a interzis să mai iasă din casă și i-a obligat să asculte doar de cuvintele scrise în Biblie. Cei doi copii și mama lor sunt în grija Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Un bărbat din Hațeg și-a obligat copiii să se izoleze de lume și să țină cont doar de ceea ce scrie în Biblie

Copiiilor li s-au interzis lucrurile esențiale pentru o dezvoltare normală și sănătoasă: mersul la școală, internetul, medicamentele și socializarea cu alte persoane.

Din cauza celor întâmplate, copiii și mama acestora au ajuns în grija statului, iar bărbatul se află sub control judiciar, cu propunere de decădere din drepturile părintești.

Vecinii familiei și-au dat seama că ceva este în neregulă, deoarece copiii numai aveau voie să meargă la școală, iar condițiile din apartamentul în care stăteau erau insalubre.

Cei doi copii, de cinci și de nouă ani, au fost obligați să se adapteze unui regim extrem de strict.

Citește și: Crimă groaznică în Pitești! Un bărbat ar fi fost ucis de fiul lui în timpul unei petreceri, după care adolescentul a organizat alte evenimente, cu corpul neînsuflețit în casă

Bărbatul în vârstă de 34 de ani și soția acestuia nu aveau loc de muncă, iar singura sursă de venit a lor era reprezentată de alocațiile copiilor.

Când și când, unele persoane, știind situația lor, le donau alimente și bani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform IPJ Hunedoara, relatează observatornews.ro, bărbatul este cercetat pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și pentru împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu.

Condițiile insalubre în care copiii locuiau

Anchetatorii s-au îngrozit de ceea ce au găsit în apartamentul familiei. Copiii și părinții lor locuiau într-o singură cameră, în care existau o canapea și două paturi improvizate cu cartoane. Pentru a se încălzi, aceștia foloseau un radiator electric, iar, în a doua cameră, depozitau alimentele.

Prin geamuri, nu se putea vedea în exterior, deoarece toate aveau lipite pe ele un autocolant.

Mai mult decât atât, în apartament nu există apă caldă și, pentru a se spăla, erau nevoiți să încălzească apă pe aragaz.

„În prezent, copii au fost evaluaţi din punct de vedere psihologic. Sunt în procedură de evaluare detaliată a stării de sănătate. Băieţelul este înscris deja în clasa 0, într-o formă de învăţământ şi, în funcţie de cum se comportă, pe baza evaluării detaliate, vom propune şi decăderea din drepturile părinteşti”, a precizat Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.

Citește și: „Mă omor. O iubesc”. O femeie a fost înjunghiată la Gara de Nord de bărbatul cu care a refuzat să aibă o relație. Aceasta ar fi practicat cea mai veche meserie din lume, iar el s-ar fi îndrăgostit de ea

Judecătoria Hațeg a nu a acceptat cererea Parchetului de a efectua o expertiză psihiatrică în ceea ce îl privește pe tatăl copiilor, dar ancheta penală este în desfășurare.