Cum îți poți gestiona timpul liber pentru a te putea bucura de hobby-urile tale?

Author: Diana Tilă

În ziua de astăzi există foarte multe lucruri de făcut, după cum s-ar spune. Tehnologia a ajuns la un nivel atât de avansat încât reușește să ne ocupe mare parte din zi - desigur, de cele mai multe ori în modalități nu tocmai productive.

Prin urmare, foarte multe persoane simt nevoia de reorganizare - sau cel puțin de gestionare mai bună - a timpului liber. Să stai câteva ore bune în fiecare zi cu telefonul în mână poate fi plăcut pentru o perioadă, dar în curând îți vei da seama că timpul respectiv poate fi utilizat într-un mod mai plăcut, mai ales dacă ai sau descoperi câteva hobby-uri interesante!

Așadar, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te bucura din plin de timpul tău liber, implicit de hobby-urile tale!

Află care sunt hobby-urile tale

Pentru început, trebuie să pui la punct o listă cu hobby-uri - fie pe care deja le ai sau pe care ți-ar plăcea să le încerci. Astfel, unele persoane vor dori să se distreze mai mult jucând pacanele online gratis, pe când altele vor dori să citească mai mult, să lucreze la un proiect personal sau chiar să privească un serial.

Nu uita faptul că orice lucru poate fi un hobby dacă este distractiv și plăcut pentru tine!

Află sunt lucrurile care îți ocupă timpul liber

Unele lucruri care sunt hobby-uri pentru alte persoane pot fi lucruri care îți ocupă timpul tău liber. De exemplu, poți fi de părere că privești mult prea multe episoade dintr-un serial în fiecare zi. Dacă tu consideri că ai putea înlocui acțiunea respectivă cu ceva mai interesant, atunci înseamnă că serialele îți ocupă timpul liber.

Astfel, vei avea două liste - una cu lucruri pe care dorești să le faci și una cu lucruri pe care le faci dar care poate nu îți oferă un nivel ridicat de satisfacție.

Programează-ți acțiunile corespunzător

Să știi care sunt hobby-urile tale nu este de ajuns - nici faptul că îți spui că te vei ocupa de acestea. Dacă vrei să beneficiezi de timpul tău liber la maxim, contrar așteptărilor, trebuie să faci un program aferent listei tale de hobby-uri.

Evident, nimic nu ar trebui să intervină în calea acestui program - inclusiv locul de muncă, familia sau sarcinile de rezolvat prin casă.

Nu te supraîncărca cu hobby-uri

Desigur, nu le poți face chiar pe toate. De altfel, timpul liber pe care îl avem variază de la persoană la persoană. Astfel, dacă ai doar 2 ore libere pe zi și în acestea vrei să joci jocuri video sau de noroc, indicat ar fi să nu-ți aglomerezi ziua încercând să te bucuri și de alt hobby.

Supraîncărcarea programului este o metodă simplă de a te întoarce la lucrurile care îți ocupă timpul - pentru mulți, exemplul perfect este utilizarea telefonului mobil, printre altele.

După cum poți vedea, gestionarea timpului liber nu este de ajuns - pentru că toți știm să facem acest lucru, de altfel. Ceea ce este important este să determinăm care sunt lucrurile pe care am dori să le facem și care sunt cele la care ar trebui, încetul cu încetul, să renunțăm!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.