Cele mai bune discursuri din filme. ,,Știi, când îmbătrânești, lucrurile ți se iau.”

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 dec 2023, 04:25

,Știi, când îmbătrânești, lucrurile ți se iau.”

Sursa: unsplash

Oamenii se simt motivați de anumite replici pline de putere din filme, iar de-a lungul anilor, tot mai multe filme au discursuri care să le rămână imprimate în minte celor ce le privesc, iar acestea sunt cele mai bune discursuri.

Ne uităm la filme pentru a ne relaxa, pentru a petrece timp alături de cei dragi sau chiar timp de calitate cu noi înșine, iar un aspect foarte important este ceea ce ne rămâne în minte în urma unei producții cinematografice. Iată care sunt cele mai bune discursuri din filme.

Citește și: Totul despre Scream 6. Data lansării, trailer, actori

Discursul lui Al Pacino din „Any Given Sunday” este considerat cel mai bun discurs dintr-un film

„Any Given Sunday” este un film ce spune povestea unui joc îndrăgit de cei din Statele Unite ale Americii, mai exact fotbalul american profesionist. Producția cinematografică ne oferă o perspectivă din spatele meciului propriu-zis, punând atenția pe antrenori și familiile acestora, pe jucători, proprietarii bogați ai echipelor și corporațiile ce își doresc să controleze meciurile pentru a câștiga sume uriașe de bani.

Filmul se concentrează pe un meci extrem de important din care toată lumea implicată poate câștiga o sumă incredibilă de bani, dar doar dacă vor câștiga. Discursul lui Al Pacino a rămas consacrat pentru puterea și motivația pe care a avut-o asupra oamenilor, sfaturi ce pot fi folosite și în viața de zi cu zi.

Actorul juca antrenorul echipei de fotbal american, iar discursul lui a fost spus înaintea marelui meci.

,,Nu știu ce să spun, într-adevăr. Trei minute până la cea mai mare bătălie din viața noastră profesională. Totul se reduce la astăzi.

Fie ne vindecăm ca o echipă, fie ne vom prăbuși.(...) Știi, când îmbătrânești, în viață, lucrurile ți se iau. Adică, asta e... asta e... asta face parte din viață. Dar, înveți asta doar când începi să pierzi lucruri. Afli că viața este acest joc de centimetri, la fel și fotbalul.

Pentru că fie în joc, în viață sau în fotbal, marja de eroare este atât de mică. Adică, o jumătate de pas prea târziu sau prea devreme și nu prea reușești. O jumătate de secundă prea lent, prea repede și nu prea îl prinzi.(...)”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Selly, defăimat și acuzat de un post de televiziune că ar fi luat bani de la Viorica Dăncilă pentru a-i oferi susținere în campania prezidențială: „ I-am dat în judecată”

Alt discurs celebru dintr-un film

Discursul lui Al Pacino nu este singurul ce a impresionat o lume întreagă. Charlie Chaplin a avut un discurs emoționant în ,,The Great Dictator”, plin de empatie față de întreaga planetă.

„Îmi pare rău, dar nu vreau să fiu împărat. Nu e treaba mea. Nu vreau să conduc sau să cuceresc pe nimeni. Aș vrea să ajut pe toți dacă se poate, evreu, negru, alb. Cu toții vrem să ne ajutăm unii pe alții. Ființele umane sunt așa.

Vrem să trăim unul după fericirea celuilalt, nu prin mizeria celuilalt. Nu vrem să ne urâm și să ne disprețuim unii pe alții. În această lume, există loc pentru toată lumea. Și pământul bun este bogat și poate asigura tuturor. Modul de viață poate fi liber și frumos, dar am pierdut drumul. Lăcomia a otrăvit sufletele oamenilor, a baricadat lumea cu ură, ne-a călcat de gâscă în mizerie și vărsare de sânge. Am dezvoltat viteza, dar ne-am închis. Mașinile care dă abundență ne-au lăsat în lipsă.”.

Citește și: Tom Sizemore a murit după ce a suferit un anevrism cerebral în urmă cu două săptămâni. Actorul a murit la vârsta de 61 de ani

Sursa: wealthygorilla.com  

 

 

Taguri: