„Am văzut-o cum se mișca. O mânuță care se ridica”. Declarațiile bărbatului care a găsit un bebeluș de cinci săptămâni, abandonat pe un câmp din Sibiu

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 mar 2023, 12:52

O mamă de 22 de ani și-a abandonat bebelușul de doar cinci săptămâni pe un câmp din Sibiu. Copila a scăpat ca prin minune, după ce a fost salvată de un bărbat care se afla în zonă.

Un bebeluș de cinci săptămâni a fost abandonat pe un câmp din Sibiu, cu un biberon cu lapte lână el. Animalele sălbatice putea oricând să ajungă la copilă, dar îngerul păzitor al ei a fost unul dintre angajații primăriei.

Un bebeluș de cinci săptămâni a fost abandonat pe un câmp din Sibiu

Un bebeluș de doar cinci săptămâni a fost abandonat pe un câmp din Sibiu de mama lui de 22 de ani.

Copila a fost salvată de către angajații primăriei, care curățau șanțurile din zona în care bebelușul fusese abandonat.

Copila începuse să plângă și așa a fost auzită de către angajații primăriei. Bebelușul avea un biberon cu lapte alături și era îmbrăcat într-un combinezon și lăsat pe un câmp din Boarta, deși afară era foarte frig.

Citește și: Un bebeluș din Indonezia, de doar câteva zile, a fost găsit în viață, într-o grămadă de gunoi, după ce a fost abandonat

„Aici jos era bebeluşul aşezat aşa şi sticla de lapte undeva aici. Am văzut-o cum se mişca. O mânuţă care se ridica. E un lan de câmp, acolo este o fermă, sunt o grămadă de animale sălbatice. Am fost îngerii ei păzitori”, a spus Neluțu Hanca, unul dintre bărbații care a salvat-o pe copilă.

Bebelușul a fost dus la primărie și, pe drum, s-au întâlnit cu mama acestuia.

Tânăra locuia la 30 de km distanță, într-o altă localitate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tânăra mamă a rămas singură cu un copil

Cei trei bărbați au luat-o la întrebări și, când și-a dat seama că nu mai are cale de scăpare, a recunoscut că ea este cea care a abandonat copilul. Aceasta a spus că s-a certat cu iubitul ei, care a dat-o afară din casă, după ce ar fi bătut-o.

Fiind nevoită să plece cu tot cu copil, și-a dat seama că nu are cum să o crească, deoarece nu avea niciun ban, așa că a decis să o abandoneze.

„Am întrebat-o frumos dacă nu cumva e dânsa mama copilului, a zis că nu e. Am întrebat-o ce face, a zis că se duce până la trenul din halta Şeica Mare, să ajungă la Sibiu. Mi-am dat seama că nu e de la noi şi i-am spus: « Dacă nu spuneţi adevărul, puteţi să faceţi puşcărie » ”, a mai precizat Neluțu Hanca.

„Doamne, Dumnezeule, ce noroc pe bebeluş. Putea să-l mănânce câinii. Noi acolo avem o ceată de câini. Aia nu se mai numeşte mamă”, a declarat și Tineriu Goia, conform observatornews.ro.

Citește și: ”Mi-au pus copilul într-o cutie în baie”. Deniz Brizo, mărturii cutremurătoare despre bebelușul care i-a murit VIDEO

Bebelușul și mama acestuia au fost internați la spital, iar copilul, conform directorului medical al Spitalului Municipal Mediaș, „are o infecție respiratorie, este puțin deshidratat”.

Poliția a deschis un dosar penal pe numele femeii care a fost și decăzută din drepturi. Mai mult decât atât, bebelușul a fost plasat, în regim de urgență, de către Protecția Copilului, la un asistent maternal.