„Datorită actului său de curaj, încă mai suntem părinți”. Cum a fost un copil din Italia salvat de la moarte de un șofer de TIR român, în ultima clipă

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 mar 2023, 08:59

Copila era fiica a doi români care locuiau în Castel San Giovanni, unde și-au și deschis o mică afacere

Sursa: Facebook

Un copil din Italia a fost salvat de la moarte de un șofer de TIR român, în ultima clipă. Familia fetei i-a trimis numeroase mulțumiri, spunând că doar el i-a făcut să fie, încă, părinți.

Un șofer de TIR român a devenit îngerul păzitor al unui copil de aceeași naționalitate, stabilit în Italia, după ce i-a salvat viața, în ultima clipă. Povestea emoționantă a ajuns și în mediul online, printr-o simplă distribuire.

Un șofer de TIR român a salvat de la moarte un copil stabilit în Italia

Copila era fiica a doi români care locuiau în Castel San Giovanni, unde și-au și deschis o mică afacere.

Micuța a fost la doar un pas de a-și pierde viața, dar norocul ei a constat în șoferul român care se afla, atunci, la locul cu pricina.

Copilul aproape că a fost spulberat de o mașină, dar Adi Rusu a sărit în fața autoturismului, iar micuța a scăpat ca prin minune.

Pe Facebook, mama a povestit cum s-a întâmplat totul. Ziua, în jurul orei 15:00, Adi Rusu a intrat într-un bar, unde se aflau copila și părinții ei.

După ce i-a oferit bărbatului ceea ce ceruse, mama și-a dat seama că fiica ei lipsește, dar a crezut, inițial, că este afară, cu tatăl ei.

La un moment dat, s-a auzit cum o mașină a demarat în trombă, iar șoferul de TIR a reușit să o salveze pe micuță, în ultima clipă.

Citește și: Mama care și-a abandonat copilul de cinci săptămâni pe un câmp din Sibiu a vrut să își abandoneze și primul copil. Acesta a fost salvat de tată

„Pur și simplu, s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița, care era în stradă, după care, tot de-a rostogolul, până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Șoferul de TIR s-a accidentat

Din fericire, fetița a scăpat teafără, având doar niște mici zgârieturi și o sperietură foarte mare, iar Adi Rusu a fost atins de oglinda mașinii și s-a ales cu niște răni mai serioase.

Rămăsese acolo, jos, cu fetița în brațe,  plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare.

În cele din urmă, și-a rupt bluza de pe el, ca să se bandajeze cumva. L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel, dar nu a spus decât atât: «sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace»”, a mai precizat femeia.

Bărbatul nu a stat prea mult după cele întâmplate, deoarece trebuia să se întoarcă la muncă, dar părinții fetei au vrut neapărat să îl îmbrățișeze, pentru a simți, cumva, că au făcut ceva în semn de mulțumire.

Citește și: „Am văzut-o cum se mișca. O mânuță care se ridica”. Declarațiile bărbatului care a găsit un bebeluș de cinci săptămâni, abandonat pe un câmp din Sibiu

Potrivit poliției, care a văzut totul pe camerele de supraveghere, dacă Adi Rusu nu ar fi acționat repede, amândoi ar fi fost uciși de șoferul respectiv.

„Datorită actului său de curaj încă mai suntem părinți”, a concluzionat femeia, mulțumindu-i, din nou, pentru gestul făcut.