Arhiepiscopul de Canterbury vine astăzi în România! Justin Welby este cel care va oficia încoronarea regelui Charles al III-lea

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 dec 2023, 01:05

Justin Welby este cel care va oficia încoronarea regelui Charles al III-lea

Sursa: Facebook Archbishop of Canterbury

Arhiepiscopul de Canterbury (Justin Welby) vine astăzi într-o vizită istorică în România, la Palatul Elisabeta.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, vine astăzi în România, într-o vizită istorică la Palatul Elisabeta, unde va fi primit de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.  

Arhiepiscopul de Canterbury vine astăzi în România

Vizita arhiepiscopului va avea loc începând cu ora 12:30. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor oferi, în timpul evenimentului, un dejun invitaților. 

Citește și: „William m-a apucat de guler și m-a trântit la podea”. Harry susține că a fost atacat de Prințul Wiliiam. Declarații halucinante în noua carte a soțului lui Meghan Markle

În ultimii zece ani, Justin Welby a condus ceremoniile religioase majore ale Angliei și ale familiei regale din Marea Britanie. De asemenea, a condus și comerarea Ducelui de Edinburgh și funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

Arhiepiscopul de Canterbury va oficia, de asemenea, în luna mai a acestui an, ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, la Abația Westminster din Londra.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când va fi încoronat regele Charles al III-lea

Încoronarea Regelui Charles a fost anunțată de Palatul Buckingham, urmând să aibă loc pe data de 6 mai 2023. Această încoronare este prima din ultimii aproximativ 70 de ani, în luna iunie a anului 1953 fiind ultima, cea în care a fost încoronată Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea va avea parte de o ceremonie ce va îmbina atât tradițiile trecute, cât și modernizarea din vremurile acestea.

„Ceremonia a păstrat o structură similară timp de peste o mie de ani, iar încoronarea de anul viitor este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre”, a anunțat Palatul Buckingham.

Citește și: Meghan Markle și Harry și-au îngropat propriul copil: „Am săpat groapa cu mâinile mele!”. Detalii cutremurătoare despre cea mai mare pierdere a lor

În această ceremonie, acesta va fi uns cu ulei sfânt, va primi inelul de încoronare și sceptrul, apoi va fi încoronat cu coroana maiestuoasă a Sfântului Eduard și binecuvântat în timpul ceremoniei. Camilla, regina Consoartă, va fi și ea unsă cu uleiul sfânt și încoronată.

Încoronarea va avea loc anul acesta, pe data de 6 mai, pentru a arăta respect față de monarhul decedat, respectiv Regina Elisabeta a II-a.