Tichete educaționale 2023: Când primesc elevii ajutorul financiar în valoare de 500 de lei? Data anunțată de Ministrul Marcel Boloș

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 14 mar 2023, 21:14

Când primesc elevii tichete educaționale în 2023?

Sursa: Kanal D

Tichete educaționale 2023. Când primesc elevii ajutorul financiar în valoare de 500 de lei pentru cumpărarea rechizitelor și produselor necesare în vederea frecventării școlii și grădiniței?

Tichete educaționale 2023. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat data la care elevii care provin din familii cu venituri modeste vor primi ajutorul financiar în valoare de 500 de lei aferent tichetelor educaționale pentru 2023. 

Citește și: Tichete de creșă 2023: Cine sunt românii care primesc 600 de lei pe lună începând din aprilie?

Când primesc elevii tichete educaționale în 2023? 

Tichete educaționale 2023. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, a anunțat când vor primi elevii care provin din familii cu venituri modeste tichetele educaționale în valoare de 500 de lei în 2023. 

Tichetele sociale pentru sprijin educational acordat copiilor care provin din familiile cele mai dezavantajate încă se lasă așteptat.

Beneficiarii ar putea intra în posesia banilor în următoarele 30 de zile, a declarat ministrul Marcel Boloș într-un interviu acordat site-ului edupedu.ro.  

„Aseară, am discutat cu colegii de situația pe care o avem de rezolvat. După mecanismul pe care îl avem în implementare, inspectoratele școlare trebuiau să facă această verificare a veniturilor și să prezinte documentele. Fiindcă e un mecanism care nu merge și avem aceste probleme în verificările pe care le facem pentru beneficiarii voucherelor educaționale, atunci, împreună cu colegii, am agreat să facem interogarea bazelor de date și cumva să transpunem ușor mecanismul

de pe forma veche pe forma nouă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Colegii, în cursul zilei de astăzi, trebuie să elaboreze planul de acțiune, ca să putem ajunge la zi cu plățile voucherelor educaționale, că am discutat ultima dată că va fi martie-aprilie perioada de plată și, sper eu,

în cel mult 30 de zile, să avem rezolvată problema”,  a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). 

Citește și: Comper 2023: Când începe Etapa II a examenului la Matematică și Română?

Cine beneficiază de tichete educaționale 2023 

- Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

- Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).  

Citește și: Structura anului școlar 2023-2024: Vacanța de primăvară a elevilor va include și perioada de Paște 2024

Cum pot fi folosite tichetele educaționale

Tichetele educaționale vor putea fi utilizate  exclusiv în magazine/ unități afiliate, de emitentul cardului, care comercializează materiale școlare- rechizite necesare frecventării școlii, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Utilizarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional pentru achiziționarea altor produse, decât materiale școlare- rechizite necesare frecventării școlii- articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe-, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, constituie contravenție și se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni.