Dereck Hogan s-a aflat la București la reuniunea Dialogului Strategic România -SUA, și a declarat că Statele Unite susține intrarea României în programul Visa Waiver.
SUA susține intrarea României în programul Visa Waiver
Aflat în București, unde a participat la reuniunea Dialogului Strategic România –SUA, Dereck Hogan a declarat că: Statele Unite sunt angajate să sprijine România să se alăture programului de vize cât mai curând posibil.
Citește și: Marcel Ciolacu PSD: rocada premierului 2023 “se va face cu certitudine”
Acesta a mai menționat că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre acțiunile concrete pe care Guvernul României le poate întreprinde în această chestiune şi a adăugat că Executivul va da detalii. „Suntem mulțumiți de ceea ce am reușit să realizăm până acum şi așteptăm să mergem mai departe”, a spus Dereck Hogan.
Asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck Hogan, şi secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul MAE, Iulian Fota, au coordonat, marți, o nouă rundă a Dialogului Strategic România- SUA.Dereck J. Hogan și-a arătat sprijinul pentru Republica Moldova
Dereck J. Hogan, a declarat, marți, într-o întâlnire cu jurnaliști români că angajamentul SUA față de suveranitatea și integritatea teritoriale ale Republicii Moldova este unul ferm.
Acesta a oferit ulterior detalii despre discuții, dar a făcut și precizări cu privire la situația tensionată din Republica Moldova și acțiunile recente ale Rusiei de destabilizarea a acesteia. Ce află serviciile de informații americane în acest sens, va fi transmis Chișinăului, a spus el.
Citește și: Guvernul vrea să ofere un ajutor de stat operatorilor care vor să investească în turismul balnear
De asemenea, el a precizat că runda de discuții România – SUA a fost dominată de „amenințarea la adresa ordinii mondiale bazate pe reguli”, pe care o reprezintă invadarea Ucrainei de către Rusia.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ambele guverne, a spus Dereck J. Hogan, văd drept vitale „eforturile de menținere a integrității teritoriale, suveranității, democrației și viabilității economice a Ucrainei”.
Temele Dialogului Strategic România – SUA au fost următoarele:
- Războiul Rusiei împotriva Ucrainei;
- strategia de securitate în regiunea Mării Negre;
- cooperarea energetică și în domeniul IT&C;
- chestiunea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA;
- amenințarea pe care o reprezintă influența destabilizatoare a Chinei;
Sursă: digi24.ro