Suferința prin care trece Mioara, românca bolnavă de cancer, căreia i s-a luat fiica fără nicio explicație: „Nu știm cine a depus plângerea de inițiere a procedurii”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 dec 2023, 04:00

Suferința prin care trece Mioara, românca bolnavă de cancer, căreia i s-a luat fiica fără nicio explicație

Sursa: PixaBay/stiridiaspora.ro - colaj Kanal D

Mioara, o româncă stabilită în Spania, trece printr-o dramă după ce fiica ei, în vârstă de 14 ani, a fost luată de autorități fără niciun fel de explicație.

Acum ceva timp, Mioara a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru cancer, iar avocatul ei s-a opus îndepărtării provizorii a copilei. 

Mioarei i s-a luat fiica fără nicio explicație

Mioara Mureșan, o româncă este stabilită în Spania de 17 ani, trece printr-o dramă după ce autoritățile din Andaluzia i-a luat fiica în vârstă de 14 ani fără să-i dea vreo explicație.

Ministerul Regional pentru Incluziune Socială, Tineret, Familii și Egalitate a acceptat să o ia pe minoră provizoriu pe data de 13 februarie 2023, zi în care funcționari ai administrației și ai poliției au mers la liceul în care este fata elevă, de unde au dus-o direct la un centru pentru minori.

Citește și: „Doar Dumnezeu știe ce a fost în inima ta de ai procedat așa”. Cine este asistentul medical din Arad care s-a sinucis în biroul său, cu doar câteva luni înainte de a deveni tată

José Antonio Sires, avocatul româncei, a explicat că Mioara a aflat că fiica sa a fost luată de autorități de la mama ei, care este stabilită în România. Mama Mioarei a fost anunțată de autoritățile din țară că nepoata ei a fost luată în grijă provizoriu deoarece rezoluția administrativă de inițiere a procesului de abandon  „ar fi trebuit să fie comunicată mamei sale imediat, în termen de maximum 48 de ore, așa cum prevăd reglementările, însă nu a fost cazul”, a spus avocatul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Avocatul româncei a mai precizat că fata a fost luată de la Institut fără ca mama să primească „vreo veste despre acțiunea extrem de importantă care urma să se desfășoare prin decizia delegației de Incluziune Socială”, care susține că situația de lipsă de protecție a copilului

este gravă, dar  „nu știm la ce se referă și nici nu știm cine a depus plângerea de inițiere a procedurii”, relatează știrilekanald.ro.

Pe data de 20 februarie 2023, Mioara a primit o scrisoare recomandată, pe care a ridicat-o de la poștă a doua zi, în care a găsit un bilet în care se precizau următoarele:  „Vă rugăm să veniți la Serviciul de protecție a copilului în această dimineață” În acest fel a aflat că fiica ei a fost, deja, retrasă de la școală. 

Momente de suferință pentru Mioara

Delegația Teritorială de Incluziune Socială, Tineret, Familie și Egalitate din Sevilla a făcut toate demersurile pentru obținerea colaborării părintelui „fără ca acestea să fi avut un rezultat pozitiv din motive pe care, în interesul garanțiilor procedurii, nu este oportun să le transmitem mai departe”. 

Așadar, în urma demersurilor făcute în scopul protecției minorei, Mioara  „a fost informat de către Serviciul de Protecție a Copilului despre situația în care se află, precum și despre drepturile care îi revin”.

Citește și: Cine este tânărul din Vatra Dornei, în vârstă de 21 de ani, găsit mort la două luni după ce plecase la o petrecere

În toate cazurile, hotărârile de protecție sunt adoptate în conformitate cu  „instrumente tehnice, validate de profesioniști, și urmăresc, în primul rând, ca minorul să rămână în familia și în mediul său, iar dacă acest lucru nu este adecvat, se va adopta cea mai potrivită măsură de protecție a acestuia”.

Așadar,  actele convenite în cadrul procedurii de abandon sunt notificate părinților minorului, care au posibilitatea de a le contesta”.