Implanturi mamare prin axilă, fără cicatrici la vedere! Dr. Șerban Porumb ne explică cea mai nouă tehnică în domeniu!

Author: Ana Filip
Actualizat: 21 mar 2023, 10:30

Interesul pentru augmentarea mamară este unul de necontestat. Iată care sunt cele mai noi tehnici în acest domeniu!

Dr. Șerban Porumb, medic primar în chirurgie plastică și reparatorie a prezentat în cadrul emisiunii Teo Show, cea mai nouă tehnică din domeniul implanturilor mamare prin axilă, endoscopic, pe care foarte puțini medici o folosesc.

„Am învățat această tehnică în urma unui fellowship în SUA, în Los Angeles, acum 20 de ani, de fapt în 2002, acum 21 de ani aproape și de atunci m-am perfecționat în domeniu și în prezent pot să zic că am peste 1000 de intervenții cu această tehnică și peste 20 de ani de experiență cu această tehnică! Are mai multe avantaje, de ce am ales această tehnică, în primul rând nu lasă urme la sâni! Nu există niciun fel de cicatrice! Știind că cicatricile odată făcute sunt pe viață, adică nu mai poți să ștergi, să îndepărtezi o cicatrice și după aceea să o faci să dispară! Îndepărtăm o cicatrice dar se face alta nouă în locul ei și de obicei la fel de urâtă, dacă a fost una urâtă! De obicei se îndepărtează o cicatrice urâtă!”, a precizat Dr. Șerban Porumb.

Implanturi mamare prin axilă, endoscopic

Cu tehnică implantului prin axilă rămâne o cicatrice însă este ascunsă și se vindecă altfel. Medicul Șerban Porumb a subliniat faptul că se face o cicatrice în vârful axilei, adică în zona subrațului, într-un pliu, care este ascuns vederii și constituie primul avantaj important. În al doilea rând, în zona respectivă cicatricile au tendința de a se vindecă mult mai bine decât în alte zone, deoarece este o zona mobilă, asigurând o vindecare optimă.
Întrebat cum decurge recuperarea după o asemenea intervenție chirurgicală, medicul Șerban Porumb a precizat faptul că procesul de recuperare este mult mai rapid, decât in cazul tehnicilor clasice. 

„Intervenția se realizează cu niște pense că și în chirurgia robotică, probabil cum lumea e familiarizată cum au văzut la televizor, cu niște pense dotate cu nanotehnologie și care de la distanță se operează pe un monitor 3D, cu o precizie mult mai mare, pentru că acesta mărește imaginea de vreo cinci ori!! Și cu riscuri mult mai mici! Adică risc de sângerare, mult mai scăzut și cu precizie mult mai mare! Asta ne asigura o recuperare mult mai rapidă!”, a explicat Dr. Șerban Porumb.

În momentul în care o femeie dorește să recurgă la o astfel de augmentare mamară trebuie să țină cont și de ceea ce îi permite corpul ei, în ciuda faptului că unele dintre ele aleg implanturi mult prea mari.

„Odată ce am luat decizia de a face această operație, recomand să meargă la un chirurg plastician calificat și cu experiență în operația asta și sigur, în urmă consultației i se explică toate detaliile, se fac niște măsurători detaliate, pentru că trebuie să ținem cont de anatomia pacientei și de măsurătorile care se fac în timpul consultației și apoi să ajungem la un numitor comun, adică ceea ce dorește pacienta să fie realizabil pe plan tehnic! Încă o dată, operația asta prin axilă are multe avantaje față de operația clasică nu numai faptul că nu lasă urme și cicatrici la sâni, prezintă și avantaje pe termen lung! Este mai stabil implantul pentru că nu se secționează ligamentul șanțului infra mamar! Are o mai bună prezentare, pentru că implantul se pune atât deasupra cât și în spatele mușchiului pectoral, riscul de desensibilizare al mamelonului și a pielii de la mamelon în jos este mult mai mic, decât în tehnică clasică! Există riscuri că la orice operație dar sunt mult mai mici decât în tehnică clasică!”, a mai precizat Dr. Șerban Porumb.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.