Xi Jinping, președintele Chinei, și-a încheiat vizita oficială din Rusia. Mesajul transmis de Vladimir Putin liderului chinez

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mar 2023, 13:56

Xi Jinping și Vladimir Putin s-au văzut, în cadrul unei vizite oficiale efectuate de președintele chinez, la Moscova

Sursa: Profimedia

Xi Jinping și-a încheiat vizita oficială pe care a avut-o în Rusia. Acesta a purtat mai multe discuții cu Vladimir Putin, unul dintre puținii aliați care i-a mai rămas de când a invadat Ucraina pe data de 24 februarie 2022.

Xi Jinping și Vladimir Putin s-au văzut, în cadrul unei vizite oficiale efectuate de președintele chinez, la Moscova. Acesta a plecat în această dimineață, după o vizita începută în prima zi a săptămânii.

Xi Jinping și Vladimir Putin au încheiat vizita oficială

Luni, 20 martie, Xi Jinping a venit în Rusia, unde, timp de două zile, până astăzi, 22 martie, a purtat mai multe discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Când vizita s-a încheiat, acesta l-a condus pe Xi Jinping la mașină și i-a transmis un ultim mesaj prin care a arătat, din nou, că au o relație de colaborare extrem de apropiată. Președintele Chinei a punctat ce schimbări importante se produc acum, la scurt timp după ce l-a invitat pe Putin în China.

Xi Jinping: „Acum au loc schimbări așa cum nu au mai fost în ultimii 100 de ani.

Iar noi suntem cei care promovăm aceste schimbări împreună",

Vladimir Putin: „Sunt de acord”,

Citește și: Va fi judecat vreodată Vladimir Putin pentru crime de război?

Xi Jinping: „Te rog, ai grijă, dragul meu prieten!”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, în cadrul uneia dintre cinele la care cei doi președinți au participat, Vladimir Putin a ridicat paharul în cinstea lui Xi Jinping, punctând faptul că bea pentru „aprofundarea parteneriatului ruso-chinez și pentru cooperarea strategică”.

De asemenea, liderul de la Kremlin a precizat că, prin intermediul vizitei efectuate de omologul său chinez, prosperitatea celor două popoare va crește. Pe parcursul discuțiilor pe care le-au purtat înainte de plecare, Vladimir Putin a folosit de mai multe ori cuvântul „prieten” la adresa lui Xi Jinping, în timp ce liderul chinez vorbea

despre „relația apropiată” a acestora.

Țările pe care Vladimir Putin mai poate conta

De când a invadat Ucraina, Vladimir Putin nu mai poate conta pe prea multe state  și devine din ce în ce mai izolat de întreaga lume.

Belarus i-a permis Rusiei să atace Ucraina de pe teritoriul țării sale, atunci când armata invadatoare a pătrus spre Kiev.

India a devenit extrem de dependentă de petrolul rusesc, dar, cu toate acestea, a păstrat relații prietenoase și cu Ucraina.

Relația dintre Iran și Rusia este extrem de apropiată, mai ales că Moscova a cumpărat armament din Iran, pentru a-l folosi pe frontul din Ucraina. Coreea de Nord și Africa de Sud și-au întărit și mai mult relațiile în ultimul an cu Rusia, iar SUA a acuzat Coreea de Nord că vinde Rusiei armament.

Citește și: Biden sustine arestul lui Putin: Il condemna drept un criminal!

Și Siria este de partea Rusiei, declarând că merită ca Ucraina să fie atacată, deoarece este plină de „naziști”.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.